Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Profesor heroj napokon dobio stalan posao: Savladao muškarca koji je kao taoce držao njegove đake

Društvo
Autor:

Foto: Aleksandar Slavković/RAS Srbija

Slavoljub Stojadinović, profesor fizičkog vaspitanja i heroj koji je 22. novembra razoružao Gorana Todorovića kada je nekoliko minuta kao taoce držao njegovo III/3 Ekonomsko-ugostiteljske škole “Vuk Karadžić” u Velikoj Plani, konačno je poslije 17 godina rada na određeno vrijeme, danas dobio ugovor na neodređeno, ili u narodu poznato kao “posao za stalno”.

– Konačno jedna lijepa vijest u ovom vremenu. Bar za mene i moju porodicu – rekao je za Blic profesor Stojanović koji je ugovor na neodređeno, sa normom od 20 odsto časova dobio u OŠ “Akademik Radomir Lukić” u Miloševcu, dok će ostale časove držati u srednjoj školi “Vuk Karadžić” u Velikoj Plani, naravno kada prođe vanredno stanje i đaci se vrate u učionice.

Prije ovog ugovora koji rješeva poslovni status profesora Stojanovića, Ministrastvo prosvete nagradilo je njega i đake dvodnevnom ekskurzijom u Tršiću.

Da podsjetimo, Goran Todorović je u petak, 22. novembra prošle godine, tokom prepodnevne nastave, upao u srednju školu u Velikoj Plani i naoružan ušetao na čas filozofije. Đaci III/3 u prvom trenu nisu shvatili šta se dešava i pomislili su da je u pitanju neka vježba.

Međutim Todorović je opasan brojim oružjem, puškama i bombama počeo da priča nepovezano. Jedna od učenica uspjela je da pozove profesora fizičkog ove škole Slavoljuba Stojanovića. On je upao na čas i zatekao dramatičnu situaciju. Iskoristio je trenutak kada je Todorović pogledao u drugu stranu i skočio na pušku kako bi mu je oteo. Đaci su u međuvremenu napustili učionicu.

U tom rvanju sa Todorovićem, on je zapucao. Ispaljena su dva hica, ali srećom u plafon u učionici. Nakon toga profesor je uspio da savlada Todorovića i zadrži ga dok nije stigla policija. Profesor fizičkog vaspitanja je u tom rvanju zadobio lakše povede ruke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO