Društvo

Profesor Kočović iznio novu prognozu: Jedan dan je posebno važan za tok epidemije

Građani Srbije svakog dana u 15 časova čekaju presjek broja zaraženih, u nadi da će ona pasti, i da će se konačno vratiti normalnom životu.

Profesor Kočović iznio novu prognozu: Jedan dan je posebno važan za tok epidemije
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Profesor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, koji zajedno sa svojim timom, mjesecima unazad daje prognoze o kretanju epidemije na osnovu proračuna baziranog na Gausovoj krivoj, iznio je novu prognozu u kojoj se pominje datum koji do sada nismo imali. 

Naime, u jednom od njegovih posljednjih proračuna piše da će kraj trećeg talasa biti – 13. jul.

Kočović i dalje stoji do toga da je datum 13. maj dan koji će nam mnogo pokazati. Tada bi trebalo da se očekuje da padnemo na broj od 1300 zaraženih. 

Pročitajte još

Kada je on 1. aprila govorio o jednom od svojih proračuna, rekao je da je jedan od svojih dijagrama namjerno naslovio kao pod-talas 2.

– Pod-talas 2 je krenuo 24. januara i to sa 1.317 zaraženih osoba dnevno. Procenjeni kraj talasa, prema mojim proračunima, trebalo bi da bude 15. maj. To ne znači da tada više neće biti oboljelih, već da ćemo se vratiti na brojku od 24. januara – objasnio je tada Kočović. 

Danas on  je napomenuo da je taj datum trenutak kada će se osetiti pad, dok će još jedan manji pad potom uslediti od 23. maja do 13. jula, kada će broj zaraženih krenuti da pada nisko, što bi samim tim značilo da je ta sredina jula period kada ćemo konačno moći da predahnemo.