Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Profesora optužili da MALTRETIRA DJEVOJČICE, on u školu došao u majici sa SKANDALOZNIM NATPISOM

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Roditelji đaka jedne srednje beogradske škole zabrinuti su nakon tvrdnje da se profesor nedolično ponaša prema učenicama, te da ih kinji, dodiruje dok rade vježbe, kao i da ulazi u svlačionicu bez kucanja.

Ovih dana u javnosti se povela priča o nepristojnom ponašanju jednog profesora prema učenicama trećeg razreda srednje škole u Beogradu. Nakon ovih saznanja, roditelji su se okupili u okviru njihove zajedničke grupe na društvenoj mreži, kako bi stali na put problematičnom ponašanju profesora.

Vladan S., roditelj sedamnaestogodišnjakinje koja pohađa treći razred ove škole kako kaže u izjavi za “Blic”, njegova ćerka nije imala problem sa dotičnim profesorom, ali on želi da digne svoj glas kako bi pomogao ostaloj deci koja doživljavaju neprijatne situacije.

– Prije nekoliko nedjelja saznao sam na grupi da se roditelji žale na profesora. Roditelji pišu da njihove kćerke taj profesor pipka, podiže im majice, čak im je uletio u svlačionice bez kucanja. Čim sam to vidio pitao sam kćerku da li je to istina, što mi je ona potvrdila, ali negira da je nju maltretirao – započinje priču za Blic Vladan S. i nastavlja:

– Jednom prilikom, pomenuti profesor došao je na čas u majici sa neprimjerenim natpisom “Ajde da ga mjerimo”. U toj školi je 90 odsto djevojčica i mislim da nema smisla da se profesor pojavi sa takvim natpisom – dodaje on.

Ovaj zabrinuti roditelj kaže i da je jedna majka rekla kako njenoj kćerki, nakon operacije podigao majicu kako bi video hiruški rez, jer, navodno nije vkerovao da je imala intervenciju.

– Dijete je imalo potvrdu ljekara da nakon operacije ne smije da radi fizičko, ali on je morao da joj podigne majicu. Nakon mjesec dana, on se ponovo usudio da djevojčici podigne majicu, da bi tobože provjerio u kakvom je stanju ožiljak – kaže Vladan S.

On dodaje da je razredni starješina odjeljenja u koje ide njegova kćerka obaviještena o neprikladnom ponašanju njenog kolege, ali da se radi o mladoj ženi koja im je saopštila da ne može ništa da promijeni.

– Danas sam išao na pisarnicu Ministarstva prosvjete i podnio sam molbu da se reaguje povodom ovog slučaja. Sve su to naša djeca i nijedno ne zaslužuje da trpi bilo kakvo maltretiranje, pogotovo ne od profesora – zaključuje Vladan S.

Blic je pokušao da kontaktira beogradsku školu kako bismo provjerili ove informacije, međutim još uvijek nismo dobili odgovor.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO