Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROGANJAO 50 GODINA MLAĐU DJEVOJKU Tražio da imaju seksualne odnose i prijetio joj SMRĆU

Hronika
Autor:

Foto: M. Jošida/RAS Srbija

Siniša V. (70) iz Krušca kod Niša pravosnažno je osuđen na mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi jer je od septembra 2017. godine do 28. avgusta 2018. godine proganjao dvadesetogodišnju radnicu jednog niškog kafića. Starac je tražio od djevojke koja je mlađa 50 godina od njega i koja bi po godinama mogla bi da mu bude unuka, da ima odnose sa njim za novac, preteći joj ubistvom.

Komisija vještaka psihijatara utvrdila je da je Siniša V. psihički neuračunljiv usljed postojanja duševne bolesti – hroničnog moždanog psihosindroma koji se razvio usljed dugogodišnje zavisnosti od alkohola, piše Blic.

Kako je utvrđeno na sudu, Siniša je radnicu kafića pratio, prijetio joj “napadima na život i tijelo i protivno njenoj volji nastojao da sa njom uspostavi neposredni kontakt”.

Žrtva bolesnog starca ispričala je pred sudom da je radila u jednom kafiću u Nišu u koji je Siniša dolazio svakodnevno i pred gostima tražio od nje da imaju seksualne odnose za novac, prijeteći joj ubistvom. Ona je navela da je starac govorio da ima nož, i da će da joj baci bombu, što je sve izazivalo strah ali da ga je prijavila tek kada je došao u kuću njenih roditelja i pokušao da sa njima uspostavi prijateljske odnose.

– Sa Sinišom nikada nisam bila u vezi. Jasno sam mu stavila do znanja da ne želim da imam kontakt sa njim i da ne želim da mi se približava – ispričala je progonjena devojka pred sudom.

Prema nalazu komisije psihijatara, utvrđeno je da je Siniša ozbiljno duševno obolio i da u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije mogao da shvati značaj svojih djela i upravlja svojim postupcima. Vještaci su utvrdili da liječenje na slobodi ne bi bilo svrsishodno…

– S obzirom na njegovo zdravstveno stanje, tačnije na postojanje duševnog oboljenja, komisija vještaka smatra da postoji ozbiljna opasnost da će Siniša u budućnosti ponoviti slična ili teža krivična djela, te predlaže da mu se izrekne mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi – navodi se u izreci presude Osnovnog suda koja je postala pravosnažna jer ju je potvrdio i Viši sud.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO