Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PROGONE ME BIJELI MIŠEVI” Hrustić tvrdi da nije planirao da ubije suprugu i njenog ljubavnika

Hronika
Autor:

Foto: Nikola Morača/RAS Srbija

Alija Hrustić, osuđen na 30 godina robije zbog svirepog ubistva supruge i njenog ljubavnika, izjavio je juče u Vrhovnom sudu RS da kobnog dana nije planirao da ubije svoju suprugu.

– Ženu ne bih nikada ubio; s njom sam živio 18 godina u braku i imamo dvoje dece. Taj Enver, što je bio s njom u vezi, govorio je da će mene ubiti kao psa. Da sam planirao ubistvo isplanirao bih ga do kraja, pa bih nakon zločina pobjegao van granica BiH, ali otišao sam u policiju i ispričao im šta se dogodilo – izjavio je Hrustić.

Dodao je kako mjesecima ima noćne more.

– Noćima sanjam da me progone bijeli miševi, a zbog psihičkog stanja pijem i terapiju – rekao je Hrustić.

U Vrhovnom sudu RS danas je održano suđenje pred trećestepenim vijećem, a nakon što su i odbrana optuženog i tužilaštvo izjavili žalbe na presudu kojom je Hrustić u februaru ove godine osuđen na 30 godina robije.

Inače, trećestepeno vijeće Vrhovnog suda RS zasjeda u slučajevima kada se optuženi osude na kazne dugotrajnog zatvora, odnosno na 25 godina i strože.

Advokat optuženog Jevto Janković izjavio je da Hrustić nije planirao ubistvo supruge Azre i Envera Halilagića.

– Alija kobnog dana nije došao da ubije suprugu. Kada ih je vidio gole u dječjoj sobi, pao mu je mrak na oči i ponašao se onako kako bi se svaki čovjek ponašao u toj situaciji – izjavio je advokat Janković.

Dodao je kako Hrustić nije imao pošteno suđenje, te je od suda zatražio da ukine presudu i ponovi suđenje.

Podsjetimo, nalaz obdukcije je potvrdio da su Azra Hrustić i Enver Halilagić 54 puta udareni sjekirom i izbodeni nožem po raznim dijelovima tijela.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO