Hronika

PROHODALA I OSVETILA SE Muškarac godinama potkradao nepokretnu baku, a ona mu nije OSTALA DUŽNA

Policija u Nišu podneće krivičnu prijavu protiv muškarca starog 60 godina iz tog grada koji je pokrao staricu (91) o kojoj se godinama starao.

PROHODALA I OSVETILA SE Muškarac godinama potkradao nepokretnu baku, a ona mu nije OSTALA DUŽNA
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Lopov je iskoristio okolnost što se baka teško kretala da bi joj iz kuće odneo gomilu stvari, ali se starici u poslednje vreme zdravlje poboljšalo, pa je otkrila krađu i negovatelja prijavila policiji, prenosi portal Telegraf.

– On se o njoj starao šest godina, tokom kojih je konstantno krao, iako ga je ona uredno plaćala za uslugu njege i pomoći. Koristio je to što se baka kretala samo uz pomoć hodalice, pa je mislio da neće primijetiti krađu – navode sagovornici.

Kako su objasnili muškarac je od žene uzimao sve što mu je došlo pod ruku.

– Osim novca, odnio joj je vrijedan masažer, kuhinjski pribor, fotoaparat, kameru, četiri ručna sata koja su pripadala njenom pokojnom suprugu, razni alat, gramofon i ploče i šivaću mašinu. Međutim, starica je u posljednje vrijeme počela više da se kreće po stanu pa je primijetila šta joj sve nedostaje – navode sagovornici upoznati sa slučajem.

Policija je osim novca, našla većinu ukradenih stvari i vratila ih vlasnici.

– Ona se požalila da je čovjek koga je smatrala prijateljem, ne samo pokrao, već je od nje pozajmljivao novac koji joj nikada nije vratio – dodaju izvori.

Šezdesetogodišnjaku se na teret stavlja krivično djelo teške krađe.