Digitalna Srpska

PROINTER I CISCO DAN Predstavljena NAJSAVREMENIJA mrežna rješenja (FOTO)

Najsavremenija mrežna rješenja predstavljena su na konferenciji “Prointer i Cisco dan” koju je kompanija Prointer ITSS u Brčkom organizovala u saradnji sa globalnim IT liderom, kompanijom Cisco.

PROINTER I CISCO DAN Predstavljena NAJSAVREMENIJA mrežna rješenja (FOTO)
FOTO: PROINTER/PROMO

Od renomiranih Cisco stručnjaka učesnici konferencije su upoznati sa izazovima savremenih računarskih mreža, kao i zašto SD-WAN već postaje realnost.

SD-WAN već postaje realnost, ne samo zbog kontrolisane upotrebe raspoloživih linkova, već i zbog jednostavnosti upravljanja, te automatske reakcije na ispade i druga neželjena stanja u mreži. Zato je posebno zanimljivo vidjeti kako smo došli do ovog nivoa razvoja i koja su aktuelna rješenja koja Cisco nudi – rekao je Cisco stručnjak Rešad Rovčanin.

Aleksandar Vulović posebno je predstavio Cisco Webex cloud servis za kolaboraciju i organizovanje sastanaka na daljinu koji može značajno da unaprijedi način poslovanja unutar jedne kompanije.

– Ponovo smo posebno aktuelni, jer smo predstavili nove uređaje “Room Kit Mini” i “Webex Share”. Za učesnike je svakako najzanimljiviji dio sesije bio kada smo demonstrirali kako funkcionišu naša rješenja – istakao je Aleksandar Vulović.

Rukovodilac Prointerovog sektora mrežne infrastrukture Slavko Kojić je praktično pokazao kako je Prointerov tim stručnjaka već implementirao Cisco mrežna rješenja u Vladi Republike Srpske.

– Posebno je značajno vidjeti koliko unapređenje u svakodnevnom radu donosi kvalitetna mreža. I dalje moramo priznati da bez ulaganja u mrežnu infrastrukturu nema efikasane IT priče – naglasio je Slavko Kojić.

Konferencija u Brčkom je nastavak Prointerovih nastojanja da doprinese dodatnoj edukaciji domaćih IT stručnjaka.

Osim iz distrikta, konferenciji su prisustvovali i stručnjaci iz javnog i privatnog sektora iz Semberije i Podrinja.

(A.E.)