Banjaluka

PROJEKAT "KULTURICA" Mališani uživali u besplatnim predstavama

Putem projekta „Kulturica “ u toku septembra pozorište je posjetilo više od 500 mališana.

PROJEKAT "KULTURICA" Mališani uživali u besplatnim predstavama
FOTO: UG CENTAR ZA MAME

Odigrane su dvije predstave za djecu “Put po svijetu na trotinetu” i “Vitez iz Vilsonove” u gradskom pozorištu Jazavac. Uvertira u obje predstave bila je mala likovna kolonija pod umjetničkom palicom slikara Renata Rakića, koja je oduševila prisutne mališane.

Kako bi sva djeca dobila priliku da uživaju u besplatnim predstavama i pratećim zabavnim sadržajima, “Kulturica 2019” je otvorila vrata predškolcima i osnovcima iz uže gradske zone, ali i djeci iz prigradskih naselja i iz osjetljivih grupa – istakla je Nikolina Aničić, iz UG “Centar za mame”.

Ove godine Kulturicu su posjetili mališani O.Š. “Đura Jakšić” iz Šargovca, O.Š. “Jovan Dučić” iz Zalužana, Kuljana i Priječana, O.Š. “Desanka Maksimović” iz Dragočaja, O.Š. “Miloš Crnjanski” iz naselja  Petrićevac, O.Š “Vuk Stefanović Karadžić” iz Borika kao i članovi mnogih udruženja.

Ideja vodilja projekta je da se djeci Banjaluke i okoline približe pozorišna umjetnost, navika i kultura odlaska u pozorište. Kulturni sadržaji treba da budu dostupni svoj djeci, kao sastavni dio odrastanja i obrazovanja, bez obzira na eventualne socio-ekonomske razlike, naglašavaju organizatori. Centar za mame ovim projektom želi uticati na podizanje svijesti javnosti o pozorišnoj umjetnosti i pravilima lijepog ponašanja u kulturnim ustanovama.

Projekat je podržao Grad Banjaluka.

 

Prihvati notifikacije