Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROJEKAT VRIJEDAN 1,1 MILION KM U Istočnom Novom Sarajevu grade 23 stana za izbjegle i raseljene osobe

Regioni
Autor:

Foto: Vlada RS/RAS Srbija

U okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja CEB 2 u Istočnom Novom Sarajevu će biti izgrađena zgrada sa 23 stana, vrijednosti 1,1 milion konvertibilnih maraka.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac razgovarao je danas sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem o aktivnostima koje se realizuju na prostoru opštine sa ciljem rješavanja problema raseljenih lica, izbjeglica i povratnika.

– Kada je riječ o Projektu CEB 2, projektovanje zgrade je u završnoj fazi, i vjerujem da će već u maju biti raspisan Javni poziv za odabir izvođača radova – rekao je Štrbac.

Tokom sastanka razgovarano je i o Regionalnom programu stambenog zbrinjavanja u okviru kojeg će na prostoru opštine biti izgrađen ukupno 21 stan.

U okviru Potprojekta BH3 biće izgrađeno 6 stanova, ukupne vrijednosti 192.000 KM, dok će u okviru Potprojekta BH6 biti izgrađeno još 15 stanova, za koje je planirano 480.000 KM.

– Potprojekat BH6 je još u fazi pripreme, a kada je riječ o Potprojektu BH3, izvođač je krajem marta uveden u radove i izgradnja se odvija planiranom dinamikom – izjavio je Štrbac.

Ćosić je rekao da su projekti koje realizuje Vlada Republike Srpske putem Sekretarijata veoma značajni za ovu lokalnu zajednicu jer će njima biti obezbijeđena trajna stambena rješenja za neke od najugroženijih kategorija stanovništva.

Štrbac i Ćosić razgovarali su i o stanovima izgrađenim sredstvima Vlade Republike Srpske u kojima žive lica iz alternativnog smještaja, a na prostoru opštine Istočno Novo Sarajevo ima 116 takvih stanova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO