Banjaluka

PROJEKAT VRIJEDAN MILIONE U kući Milanovića planirani koncerti, izložbe, biblioteka...

Kuća Milanovića biće kompletno obnovljena, a nakon rekonstrukcije postaće centar okupljanja i održavanja kulturnih manifestacija, poručuju iz Grada.

PROJEKAT VRIJEDAN MILIONE U kući Milanovića planirani koncerti, izložbe, biblioteka...
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Do 5. decembra otvoren je tender za izbor izvođača radova ovog objekta.

Kako je predviđeno, rekonstrukcija će podrazumijevati konstruktivnu sanaciju oštećenih dijelova objekta, sanaciju svih oštećenih dijelova i restauraciju nedostajućih dijelova objekta.

Градоначелник подијелио лијепе вијести: Расписана јавна набавка за обнову куће Милановића✅Данас смо расписали јавну…

Posted by Град Бања Лука on Monday, November 7, 2022

Nakon obnove, u objektu je planirano da budu prostor za mini koncerte/pjesničke večeri, izložbeni (galerijski prostor), biblioteka, prostor za sastanke, prezentacije, radionice…

U podrumu objekta predviđeno je da bude smješten kafe, te prostor za muzičke događaje, stend-ap komedije, pjesničke večeri…

Pročitajte još

Kuća Milanovića ima arhitektonski, ambijentalni značaj, ali i istorijski značaj s obzirom na to da se nalazi u zoni zaštite i da datira još iz perioda Austro-Ugarske.

Jedna je od prvih kuća koje su sagrađene u današnjoj Ulici Bana Milosavljevića, a sagradio ju je Savo Milanović davne 1893. godine.

Obnovu će zajedno da finansiraju Grad Banjaluka i Vlada Republike Srpske, a za ovu namjenu biće izdvojeno oko 4,5 miliona KM.

Prihvati notifikacije