Gradovi

PROJEKTI ZA NOVU PERSPEKTIVU DOBOJA Jerinić i Mitrović ukazali na značaj infrastrukturnog razvoja (FOTO)

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić sastao se danas u Doboju s ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem, s kojim je razgovarao o aktuelnim temama i infrastrukturnim projektima u Doboju, s akcentom na Koridor 5C kroz Republiku Srpsku.

PROJEKTI ZA NOVU PERSPEKTIVU DOBOJA Jerinić i Mitrović ukazali na značaj infrastrukturnog razvoja (FOTO)
FOTO: GRAD DOBOJ

Sastanku je prisustvovao i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Obren Petrović.

Ministar Mitrović je istakao da su najznačajniji projekti, čija je realizacija u toku, Koridor 5C i izgradnja autoputa od Banjaluke preko Vukosavlja, Brčkog i Bijeljine, povezivanje s Beogradom, što će dovesti do toga da Doboj postane izuzetno značajno čvorište na nivou Bosne i Hercegovine po pitanju infrastrukture.

Doboju će ovi projekti donijeti novu perspektivu i novi položaj, te razvoj samog grada.

Gradonačelnik Jerinić je istakao veliko zadovoljstvo posjetom ministra Mitrovića, ali i dobrom komunikacijom koju ovaj grad ima sa Ministarstvom.

– Moram istaći da imamo mnogo projekata koji su u nadležnosti Ministarstva, a direktno utiču na razvoj Doboja. Neki od njih su izgradnja Koridora 5C, rekonstrukcija pruge, ali i rad Regulatornog odbora željeznica Bosne i Hercegovine, koji ima sjedište u Doboju. Raduje me što se u Ministarstvu razmišlja i o rekonstrukciji željezničkog saobraćaja – naveo je on.

Gradonačelnik se zahvalio i poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH Obrenu Petroviću i Sanji Vulić, koji u komunikaciji s ministrima iz Republike Srpske podržavaju grad i realizaciju ovih projekata.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, ministar Mitrović je posjetio i Regulatorni odbor željeznica Bosne i Hercegovine, te s direktorom Tihomirom Narićem održao radni sastanak.

Direktor Narić informisao je ministra Mitrovića o trenutnim aktivnostima ROŽ-a kada su u pitanju propisani zadaci iz njihove nadležnosti, a definisane su aktivnosti i zadaci za naredni period, u skladu s programom rada Ministarstva za 2021. godinu.

A.E.