Sport

PROKOCKAO SVE Svjetski šampion prodao medalju za kokain

Brazilski fudbaler Flavio Donizete u intervju za “Globoesporte” otkrio je kako mu je kokain uništio karijeru.

PROKOCKAO SVE Svjetski šampion prodao medalju za kokain
FOTO SCREENSHOT YOUTBE/ESPORTE

Donizete je 2005. godine bio šampion svijeta sa ekipom Sao Paolo, ali je zlatnu medalju kasnije prodao zbog pomenutog poroka.

Nakon što sam “upoznao” kokain, previše sam toga izgubio. Jer do tada sam ga nemilosrdno koristio. Kada se kokain pojavio u mom životu, počeo sam da gubim sve. Novac koji sam imao na računu, stvari, jednostavno je sve nestajalo. Izgubio sam sve, apsolutno sve. Samo nisam izgubio ženu i kćerke, koje su sa mnom i danas – kaže Donizete koji priznaje da je već godinu i po dana čist:

– Zlatnu medalju sam prodao kako bih mogao da kupim drogu. Koristio sam drogu i ostao sam kod kuće. Zbog droge sam znao za dan 20 puta da uneredim sobu i 20 puta da je sredim. Kokain sam koristio kao lud. Sav novac od medalje, dao sam na kokain. Sve je otišlo za dva dana objasnio je bivši fudbaler a prenosi Telegraf.

Osvrnuo se Donizete i na način na koji je otišao sa Sao Paolom na turnir.

– Zapravo nisam bio ni registrovan. Odradili smo posljednji trening i bio sam na pozajmici, ali posljednjeg dana se povrijedio Aleks Bruno. Trener mi je rekao da putujem s njima. Rekao je da neću igrati, ali da ću biti tamo. Bio sam jako srećan, uzeo sam kofer i otišao kući, a sutradan sam bio u avionu za Japan. Bio sam u biznis klasi u dvospratnom avionu – priseća se Donizete.

Pomenuti Brazilac trenutno radi kao baštovan i kune dan kada je probao kokain, a zanimljivo je da to da mu je medalja vraćena 2019. godine, i to od strane Kafua.