Društvo

“PROLONGIRATI UVOĐENJE ELEKTRONSKIH DNEVNIKA” Adamovićeva o nastavi za vrijeme pandemije

U cilju rasterećenja nastavnog osoblja koje trenutno radi u otežanim uslovima, smatramo da bi se projekat uvođenje elektronskog dnevnika u škole trebao odgoditi za vrijeme trajanja epidemiloških mjera - izjavila je danas predsjednica Aktiva žena SDS Vesna Adamović.

“PROLONGIRATI UVOĐENJE ELEKTRONSKIH DNEVNIKA” Adamovićeva o nastavi za vrijeme pandemije
FOTO: SDS

Ona dodaje da nastavnici zbog epidemioloških mjera imaju brojne obaveze, koje zahtijevaju dodatno vrijeme i energiju i da bi im uvođenje elektronskih dnevnika u ovakvim uslovima umjesto olakšanja, otežalo posao.

– Кontakt sa roditeljima je sveden na društvene mreže, prepiska sa svakim roditeljem ponaosob, takođe, zahtijeva vrijeme. Time prosvjetni radnici nose mnogo širi teret i više su opterećeni nego uobičajeno. Popunjavanje elektronskog dnevnika oduzima dodatno vrijeme koje bi nastavni kadar koristio za planiranje i pripremanje nastavnog procesa – navela je Adamovićeva.

Ona je pojasnila da SDS smatra da će uvođenje elektronskog dnevnika unaprijediti nastavni proces, ali da taj projekat treba biti nastavljen kada se za to steknu normalni uslovi.