Regioni

Promjena na čelu Doma zdravlja u Tesliću: Trivunović podnio ostavku, odbornici postavili Danilovića

Odbornici skupštinske većine u Tesliću prihvatili su danas neopozivu ostavku Đurađa Trivunovića na mjesto vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja u ovoj opštini, a na njegovo mjesto izabrali Srđana Danilovića, pravnika iz Doboja, koji je bio šef katastra u Tesliću, potvrđeno je za Srpskainfo.

Promjena na čelu Doma zdravlja u Tesliću: Trivunović podnio ostavku, odbornici postavili Danilovića
Foto: Facebook screenshot

Po riječima predsjednika Skupštine opštine Teslić Miroljuba Letića, Trivunović je kao razlog za podnošenje ostavke naveo to što konkurs za direktora Doma zdravlja, koji je raspisan prije nekoliko mjeseci, još nije objavljen u Službenom glasniku RS.

Vršilac dužnosti će biti na tom mjestu dok se konkurs, koji je raspisan u maju, ne objavi u Službenom glasniku RS. Objavljen je u dnevnim novinama i na sajtu opštine, ali postoji procedura da se mora objaviti i u Službenom glasniku. To se ne objavljuje dok ne bude plaćeno, iako smo mi donijeli odluku da se obavezuje načelnik da uplati ta sredstva – tvrdi Letić.

Načelnik opštine Milan Miličević odgovara da objavljivanje oglasa u Službenom glasniku nema veze sa pravim razlozima ostavke.

– To ne igra nikakvu ulogu i suština nije to, jer je taj oglas objavljen u dnevnom listu. To je situacija kad hoće neko da nađe razlog koji nije razlog, odnosno ne smije reći pravi razlog, pa navede neki bezvezni razlog. Suština je dublja. To je interesna i stranačka priča, a glavni plijen je Dom zdravlja – tvrdi Miličević.