Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROMJENA TERMINA MARATONA Ove godine u Banjaluci dnevna trka

Sport
Autor:

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

Drugi banjalučki maraton biće održan 29. septembra, ali su organizatori odlučili da umjesto noćnog ovaj put trka bude dnevna, a start je zakazan tačno u podne sa Trga Krajine.

Asocijacija za sport koja je organizator ovog događaja dobila je sertifikat za stazu od Međunarodne atletske federacije (IAAF), tako da će trkači u Banjaluci imati priliku da ostvare normu za Olimpijske igre 2020. godine. Ona za muškarce iznosi 2:11:30 časova, dok je za žene 2:29.30 časova.

– Sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo dobili neophodan sertifikat i da smo jedan od zvaničnih maratona na kojem se može ostvariti norma za Olimpisjke igre. To naravno daje dodatni takmičarski značaj ovom događaju koji smo osmislili da bude zabava za cijelu porodicu, građane Banjaluke, ali i sve goste. I ove godine ćemo organizovati polumaratonsku trku, štafetni polumaraton, ali i trku zadovoljstva koja je po običaju najmasovnija . Već sada imamo 40 prijavljenih maratonaca, pa vjerujem da ćemo nadmašiti prošlogodišnji broj učesnika – rekao je direktor Asocijacije za sport koja je organizator događaja, Vladimir Kuvalja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO