Kultura

PROMOCIJA KNJIGA Otac i kćerka predstavili dvije zbirke pjesama

Otac i kćerka, Miladin i Selena Berić iz Banjaluke, predstavili su Zvorničanima svoje zbirke pjesama "U sazvježđu lire" i "Tanka nit".

PROMOCIJA KNJIGA Otac i kćerka predstavili dvije zbirke pjesama
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Berićeva zbirka “U sazvježđu lire” izdala je Izdavačka kuća “Asoglas” iz Zvornika čiji je direktor Dejan Spasojević napomenuo da je ona nagrađena na konkursu za treće “Drinske književne susrete”, a da promociju nisu bili u mogućnosti da ranije organizuju zbog pandemije.

Berić je pojasnio da ovo djelo nije zbirka satirične poezije, po kojoj je poznat, već ljubavne, te izrazio zadovoljstvo što je promocija upriličena zajedno sa njegovom kćerkom kojoj je “Tanka nit” druga zbirka pjesama.

Ona je rekla da je njeno porodično okruženje bilo takvo da se razgovaralo o promocijama, poeziji, te da je logično bilo da piše poeziju.

Prema njenim riječima, prva knjiga “Kaputić” bila je vezana za satiričnu poeziju, a u zbirci “Tanka nit” pisala je refleksivnu, misaonu poeziju u kojoj su obrađene različite teme o svijetu kakvim ga oko sebe vidi petnaestogodišnja djevojčica.

Prihvati notifikacije