Banjaluka

Promocija zdravog načina života: Do kraja avgusta glavna ulica se pretvara u pješačku zonu

Dio glavne ulice u centru grada i ovog ljeta biće vikendom pretvoren u pješačku zonu.

Promocija zdravog načina života: Do kraja avgusta glavna ulica se pretvara u pješačku zonu
FOTO: ŽELJKA KNEŽEVIĆ/RINGIER

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve su istakli kako je početak predviđen za ovaj vikend. Ulica kralja Petra I Karađorđevića će na dijelu od Banskog dvora do Ulice Marije Bursać biti zatvorena za sva vozila u cilju promocije nemotorizovanog saobraćaja, odnosno promocije zdravog načina života, ekologije i održivog razvoja. Ulica će biti zatvorena sutra, od 18 časova do 18.jula u 5.30 časova.

Pročitajte još

Tako će ova centralna saobraćajnica sve do 29. avgusta, vikendima biti pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno da se kreću pješaci i igraju mališani.

Za vrijeme obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Ulice Vuka Karadžića, izvršiće se preusmjeravanje autobusa iz smjera juga u Bulevar cara Dušana, ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom, a iz smjera sjevera u ulice Vuka Karadžića, Vidovdanska, Kninska, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije. Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije