Kultura

Promovisana poštanska marka „50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti“

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske promovisana je poštanska marka „50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti“.

Promovisana poštanska marka „50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti“
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

„Pošte Srpske“ su izdale filatelističko izdanje poštanske marke posvećene obilježavanju 130 godina od podizanja zgrade Stare austorugarske željezničke stanice u Banjaluci, u kojoj se Muzej danas i nalazi, te proslavi 50 godina od osnivanja Institucije.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što su „Pošte Srpske“ odlučile da povodom pedestogodišnjeg jubileja MSURS izdaju filatelističko izdanje poštanske marke koje dodatno naglašava ovu posebnu godinu za našu instituciju – rekla je Sarita Vujković, direktorica MSURS.

Izvršni direktor „Pošta Srpske“ za poštanske i šalterske poslove Milenko Vučeta istakao je kako Pošte Srpske redovno prate i podržavaju obilježavanje kulturnih manifestacija.

Poštanska marka je jedan od centralnih simbola same pošte i danas se podjednako koristi kao sredstvo za plaćanje poštanskih usluga ali i kako najbolji vid promocije naše zemlje, navodi on.

Autori poštanske marke Nebojša Đumić i Nemanja Mićević  komentarisali su same motive i put nastanka marke „50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti“, navodeći kako je bila izuzetno velika čast učestvovati u njenoj izradi povodom pedesetog rođendana ove institucije.

Promocija poštanske marke „50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti“ je realizovana povodom zatvaranja izložbe „Od Galerije do Muzeja“.

Prihvati notifikacije