Hronika

PRONAĐENI DJEČAK (9) JOŠ UVIJEK ĆUTI Roditelji ne znaju šta se tačno desilo prije nestanka

Dječak D.N. (9) iz Donjeg Dobrića kod Loznice koji je nestao juče popodne na putu do kuće pronađen je danas oko 12 časova, poslije skoro 20 sati potrage. Dječaka je pronašla majka u bali sijena koje se nalazila iza kuće.

PRONAĐENI DJEČAK (9) JOŠ UVIJEK ĆUTI Roditelji ne znaju šta se tačno desilo prije nestanka
FOTO: MIRJANA ČVORIĆ/RAS SRBIJA

Dječak je, prema riječima roditelja, rekao da su ga djeca zadirkivala u školi, a majci je otkrio i da se uplašio kada je učitelj rekao da roditelji dođu u školu, i da je to možda razlog zbog kog se sakrio.

Otac Boban kaže da je agonija trajala od sinoć, ali da ne zna tačno šta se zapravo desilo.

– To ćemo tek saznati. Da li se nekog uplašio, ne znamo šta je, vidjećemo. Malo je promrzao i izgreban od sijena, ali je dobro – navodi dječakov tata.

On dodaje da njegov sin još nije rekao zašto je to uradio.

FOTO: LOZNICA INFO/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: LOZNICA INFO/YOUTUBE/SCREENSHOT

– Nije nam ništa još rekao. Još ćuti, vjerovatno se uplašio od policije. Prenoćio je tu, iza kuće – kaže Boban i prepričava kako su danas pronašli mališana.

– Rekao sam da se skinu sve bale, majka ga je dovikivala i čula je vjerovatno neki glas. Majka ga je našla, a ja sam ga izvukao. Prvo je došao iz škole kući, ostavio ranac, sve, kod komšije je ubacivao kukuruz sa drugom djecom. Poslije je otišao kod djeda, mog oca, pa se igrao sa bratom od strica. Supruga je nazvala kasnije i rekla da dijete dođe kući i od tad mu se gubi svaki trag – ispričao je Boban, prenosi Kurir.

Kada je dječak pronađen, bio je uplašen.

– Ukočio se. Zagrlio je prvo majku, ali nije plakao. Ništa nije jeo cijelu noć, od 16 sati. Sumnjao sam na najgore, da nisam, ne bih prijavio policiji – ispričao je mališanov tata.

Pročitajte još

Mališan će biti upućen na ljekarski pregled i kod psihologa, po mišljenju socijalnih radnika. Komšija Ratko Baštovanović pokazao je gdje se dječak krio, i rekao da je mališan preko sebe nabacio sijeno kako ga niko ne bi video.

– Ne znam kako mu nije bilo hladno, kako nije bio žedan, gladan. Živim sam ovdje, šta god da mi je trebalo, ta djeca su mi pomagala – ispričao je jedan od komšija.

Kako je rečeno nešto ranije, dječak je bio kod djeda, koji ga je ispratio kad je krenuo kući. Iako je njegova kuća udaljena 300 metara od djedove, dječak se usput izgubio. Cijelo selo se odmah dalo u potragu za nestalim dječakom, prošla je cijela noć u uzaludnom traganju. D.N. je jedno od petoro djece. Ima dvije sestre i dva brata.