Hronika

PRONAĐENO I ORUŽJE Dileri uhapšeni zbog proizvodnje i prometa droge

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su u Kantonu Sarajevo osobe čiji su inicijali R.G. (32) i S.B. (35) zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

PRONAĐENO I ORUŽJE Dileri uhapšeni zbog proizvodnje i prometa droge
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, juče su izvršeni pretresi na dvije lokacije i tom prilikom pronađena je određena količina amfetamina, vatreno oružje, municija, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelima.

U saopštenju iz FUP-a navodi se da je lice čiji su inicijali R.G. odranije poznato policijskim i pravosudnim organima i višestuki je povratnik u vršenju krivičnih djela, zbog čega je više puta osuđivano.

Pročitajte još

Uhapšenima je na teret stavljeno da su, od njima poznatih osoba, neovlašteno nabavljali amfetamin koji su čuvali u svojim ili iznajmljenim stanovima ili poslovnim prostorima gdje su ga prepakivali u paketiće pogodne za uličnu prodaju, te stavljali u promet na području Sarajeva.

Nakon kriminalističke obrade R.G. je u zakonskom roku predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, dok je S.B, prema naredbi tužioca, pušten na slobodu.