Biznis

PRONAŠLI GREŠKU Kompanija Tesla pomogla bitkoinu

Tesla je ovih dana značajno pomogla softveru otvorenog koda bitkoina. Proizvođač automobila otkrio je grešku u otvorenom izvornom bitkoin procesoru plaćanja i novčaniku BTCPay Server, a takođe je pomogao projektnom timu da ispravi nedostatak.

PRONAŠLI GREŠKU Kompanija Tesla pomogla bitkoinu
FOTO: SASCHA STEINBACH/EPA

Kompanija za električna vozila i obnovljive izvore energije obavijestila je tim BTCPay-a o grešci nakon pregleda GitHub-a projekta prošle nedjelje, piše portal SEEbiz.

To utiče na korisnike koji pokreću BTCPay iz “Docker Deployment-a, imaju konfigurisani server e-pošte i omogućuju registraciju za korisnike u Podešavanja servera> Pravila”, prema postu na BTCPay-ovom GitHub-u koji uključuje softversku zakrpu.

Pročitajte još

– Sigurnosni tim izvršio je reviziju i kontaktirao nas. Zatim smo se usredsredili na popravljanje većine tačaka koje su otkrili jednu po jednu. Sada nam pomažu u poboljšanju našeg postupka otkrivanja povezanih sa bezbjednošću – rekao je osnivač BTCPaya Nikolas Dorijer za CoinDesk.

BTCPay tim napisao je u svom postu na GitHub-u da će više informacija o programskoj grešci biti otkriveno u sljedećem velikom izdanju BTCPay-a.

– Želimo zahvaliti @teslamotors na odgovornom otkrivanju podataka, pomaganju u sanaciji i profesionalnom rešavanju situacije. Takođe se želimo zahvaliti Qaiseru Abbasu, nezavisnom istraživaču veb-sigurnosti, na dodatnom odgovornom otkrivanju ranjivosti koje je obrađeno u ovom izdanju – napisao je tim BTCPay-a.

BTCPay Server pokrenuo je 2017. programer bitkoina Nikola Dorijer. Novčanik koriste mnogi trgovci i firme u bitkoin industriji kao prodajno mjesto za internet trgovinu.