Politika

"PROPISI MORAJU BITI POŠTOVANI" Dodik o prijavi Tužilaštvu protiv Nešića

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da se propisi u Republici Srpskoj moraju poštovati, ali da je ono što je uradio bivši vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić u Prijedoru bilo odgovorno.

"PROPISI MORAJU BITI POŠTOVANI" Dodik o prijavi Tužilaštvu protiv Nešića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Formalno gledano očigledno je da tu ima nekih procedura, ali je ono što je Nešić uradio bilo odgovorno u tom pogledu jer je za neke stvari koje su trebale da se urade, dolazeće zime i ostalo, trebalo odmah reagovati, a tender je bio zaustavljen zato što je to bilo vezano za procedure žalbi – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Na pitanje da prokomentariše izvještaj koji je MUP podnio Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci zbog postojanja osnova sumnje da je Nešić počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, Dodik je rekao da “kad uzmete suštinski, Nešić je uradio onako kako je trebalo, a formalno tu ima nekih problema”.

Pročitajte još

– Kada birate između toga da nešto završite na vrijeme, da li da očistite snijeg, da uradite nešto i čekate procedure, a da vam građani stoje i smrzavaju se na ulici, uvijek bih izabrao da podržim taj pristup. Ne znam detalje, ali ono što sam saznao mislim da se radi o tome – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da se propisi moraju poštovati i da se mora poslati takva poruka, te dodao da je njegov pristup tome apsolutno nevažan.