Hronika

"PROPJEVAĆE JOŠ VELJINIH VOJNIKA" Policijski stručnjak tvrdi da će se uskoro saznati kako je zloglasni klan ugnjetavao privrednike

Marko Miljković, zvani Mare Mesar, koji je označen kao najbliži saradnik Veljka Belivuka, s kojim je predvodio kriminalni klan, na saslušanju u policiji označio je Filipa Koraća kao organizatora navodnog pokušaja njihove likvidacije na aerodromu u Tivtu.

"PROPJEVAĆE JOŠ VELJINIH VOJNIKA" Policijski stručnjak tvrdi da će se uskoro saznati kako je zloglasni klan ugnjetavao privrednike
FOTO: RAS SRBIJA

Marko Miljković i Veljko Belivuk, podsjetimo, boravili su kao gosti vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u Crnoj Gori u januaru prošle godine. U Srbiju je trebalo da se vrate 22. januara, ali je crnogorska policija saopštila da je spriječena njihova likvidacija, koja je bila planirana na aerodromu u Tivtu dok budu čekali u red za čekiranje karata. Boravak u susjednoj državi zbog toga su produžili do 30. januara, kada su se vratili u Srbiji. Na pitanje da li su njih dvojica u sukobu, Miljković je izjavio da on protiv Koraća nema ništa.

– Još jednom smo dobili potvrdu hapšenja klana Belivuk-Miljković. Što se tiče sukoba, opšte je poznato da taj sukob dugo traje. Ono što je značajno je i to da smo posljedice tog sukoba prestali da osjećamo na teritoriji grada Beograda, njihovim hapšenjem – rekao je prof. dr Ilija Životić, predsjednik Internacionalne policijske organizacije.

Prof. dr Ilija Životić, predsjednik Internacionalne policijske organizacije ističe da bi uskoro mogli da se jave svi privrednici koje je Belivukova grupa ucenjivala i prijetila im.

– Pritvor je sjajna mjera, svaki kriminalac u pritvoru na kraju popusti. Očekujem da će se brzo otvoriti pandorina kutija i da će pojedinci propevati i da ćemo doći do nekih novih saznanja do podizanja nekih novih optužnica. Nadam se da će se svi zločini rasvijetliti. Ne samo u slučaju gospodina Kecmanovića i mnogobrojni drugi zločini, već i mnogi privrednici koji su bili ugnjetavani od strane ovog klana – takođe progovoriti i pričati kako su ih ucenjivali – rekao je prof. dr Ilija Životić, predsjednik Internacionalne policijske organizacije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije