Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NEMAMO PRAVA NA KIKS” Prosinečki osvježio tim pred dvije važne utakmice

Sport
Autor:

Foto: YONHAP/EPA

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki saopštio je spisak od 25 igrača za mečeve sa Lihtenštajnom i Jermenijom.

Na spisku su:

Golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić.

Odbrana: Darko Todorović, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić, Sead Kolašinac.

Vezni red: Stjepan Lončar, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Amer Gojak, Haris Duljević, Deni Milošević.

Napad: Edin Džeko, Riad Bajić, Irfan Hadžić, Edin Višća.

Nova imena u reprezentaciji su Adnan Kovačević, Marko Mihojević, Irfan Hadžić, a tu je i povratnik Zoran Kvržić.

– Mihojević igra jako dobro, našao se na spisku jer imamo dosta problema, Šunjić se povrijedio, ne znamo hoće li biti zdrav, Zukanović je tek promijenio ekipu. Kovačević igra dobro u Koroni, htjeli smo da ga vidimo i proširimo sastav pogotovo u odbrani. Kvržić već duže vrijeme igra desnog beka otkako je u Rijeci Igor Bišćan, sazrio je na toj poziciji, ni Todorović nije standardan, pa nam je i tu trebalo promjena. Irfa Hadžić je pokazao kvalitet, dobar je igrač, potpisao je za Akhisar – objasnio je Prosinečki promjene u timu.

U naredne dvije utakmice imperativ je šest bodova.

– Slijede dvije utakmice u kojima nemamo pravo na kiks, sigurno se moramo dobro spremiti, imamo problema što se tiče povreda, ali mjesta za greške više nema – dodao je Prosinečki.

Okupljanje je zakazano za 2. septembar u Zenici, mečevi sa Lihtenštajnom i Jermenijom su na programu 5. i 8. septembra.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO