Sport

"NEMAMO PRAVA NA KIKS" Prosinečki osvježio tim pred dvije važne utakmice

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki saopštio je spisak od 25 igrača za mečeve sa Lihtenštajnom i Jermenijom.

"NEMAMO PRAVA NA KIKS" Prosinečki osvježio tim pred dvije važne utakmice
FOTO: YONHAP/EPA

Na spisku su:

Golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić.

Odbrana: Darko Todorović, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić, Sead Kolašinac.

Vezni red: Stjepan Lončar, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Amer Gojak, Haris Duljević, Deni Milošević.

Napad: Edin Džeko, Riad Bajić, Irfan Hadžić, Edin Višća.

Nova imena u reprezentaciji su Adnan Kovačević, Marko Mihojević, Irfan Hadžić, a tu je i povratnik Zoran Kvržić.

Mihojević igra jako dobro, našao se na spisku jer imamo dosta problema, Šunjić se povrijedio, ne znamo hoće li biti zdrav, Zukanović je tek promijenio ekipu. Kovačević igra dobro u Koroni, htjeli smo da ga vidimo i proširimo sastav pogotovo u odbrani. Kvržić već duže vrijeme igra desnog beka otkako je u Rijeci Igor Bišćan, sazrio je na toj poziciji, ni Todorović nije standardan, pa nam je i tu trebalo promjena. Irfa Hadžić je pokazao kvalitet, dobar je igrač, potpisao je za Akhisar – objasnio je Prosinečki promjene u timu.

U naredne dvije utakmice imperativ je šest bodova.

– Slijede dvije utakmice u kojima nemamo pravo na kiks, sigurno se moramo dobro spremiti, imamo problema što se tiče povreda, ali mjesta za greške više nema – dodao je Prosinečki.

Okupljanje je zakazano za 2. septembar u Zenici, mečevi sa Lihtenštajnom i Jermenijom su na programu 5. i 8. septembra.