Društvo

PROSLAVA JUBILEJA Zavod za statistiku Srpske obilježio 30 godina rada, zahvalnica uručena za Srpskainfo i EuroBlic

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Darko Milunović naglasio je da je 30 godina značajan jubilej za Zavod i da je tim povodom promovisan slogan "Statistika novog doba".

PROSLAVA JUBILEJA Zavod za statistiku Srpske obilježio 30 godina rada, zahvalnica uručena za Srpskainfo i EuroBlic
FOTO: VELIBOR TRIPIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
Boris Lakić i Darko Milunović

Povodom obilježavanja jubileja zahvalnica Republičkog zavoda za statistku uručena je portalu Srpskainfo i dnevnim novinama EuroBlic, a preuzeo ju je Boris Lakić, direktor razvoja i izvršni urednik za online.

– U narednom periodu ćemo se manje osvrtati na ono što je bilo iza nas, a više usmjeriti na pozicioniranje i brendiranje statistike. Zavod nastavlja sa profesionalnim, tačnim, pouzdanim i odgovornim radom – rekao je Milunović.

On je napomenuo da je povodom 30 godina izrađena monografija o Republičkom zavodu za statistiku.

Svečanoj akademiji prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici javnih preduzeća, zavoda za statistiku, zvanice iz javnog i društvenog života.

FOTO: FOTO: VELIBOR TRIPIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: FOTO: VELIBOR TRIPIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Banjaluci da je Republički zavod za statistiku prestižna i jedna od najvažnijh institucija u Srpskoj.

Pročitajte još

– Drago mi je što danas još jedna od institucija Republike Srpske obilježava važan jubilej – rekao je novinarima Višković na Svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja Republičkog zavoda za statistiku.

On je ocijenio da je statistika veoma važna za svako društvo, jer institucije najviše koriste statističke podatke.

– Na osnovu statističkih podataka kreiramo neophodne mjere, zakone i politike. Zadovoljan sam što je Republički zavod za statistiku respektabilna institucija – dodao je Višković.

On je podsjetio da je Vlada Srpske popomogla Zavodu da riješi pitanja koja se odnose na smještaj i opremu.

– Zavod danas ima odlične uslove za rad, prostorije koje su u okviru Administrativnog centra Republike Srpske – rekao je Višković i podsjetio da je uloženo 14 miliona KM za prostor i opremu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu