Sudbine

PROSLAVILA 101. ROĐENDAN Baka Stoja je najstarija u ovom gradu i od GRADONAČELNIKA JE DOBILA TORTU (FOTO)

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posjetio je najstariju Šapčanku, Stoju Bižić, na njen 101. rođendan.

PROSLAVILA 101. ROĐENDAN Baka Stoja je najstarija u ovom gradu i od GRADONAČELNIKA JE DOBILA TORTU (FOTO)
FOTO: RAS SRBIJA

Šabački gradonačelnik baki koja je proživjela vijek uručio je tortu i cvijeće i poželeo je dobro zdravlje I da izrazio nadu da će je posjećivti i narednih godina.

– Baka Stoja je naša najstarija sugrađanka. Naša obaveza je da našim starijim sugrađanima obezbjedimo kvalitetan život, a istovremeno prioritet i želja da mladi ostanu u našem gradu. Pošto baka Stoja kaže da je za dugovječan život dobro da se svako jutro popije po jedna rakijica, ja sam došao da je zajedno nazdravimao. Naravno, i da joj čestitam rođendan – rekao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Stoja Bižić rođena je 15. decembra 1919. godine u Gornjoj Bačini, nadomak Petrinja u Hrvatskoj. Pet godina živjela je u Ratkovu kod Odžaka. U Šabac se doselila 2000. godine, prenosi Blic.

Pored sina sa kojim je u zajedničkom domaćinstvu, ima dva unuka i četvoro praunučadi.

– Uz pomoć braće i sestara uspjela sam da prebrodim sve nedaće koje su mi se dešavale tokom života. Živjeli smo sirotinjski, mnogo smo se napatili. Radili smo i dan i noć, orali i kopali da bismo imali osnovne uslove za život. Nismo se libili nijednog posla – kaže baka Stoja.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

Život joj nije bio nimalo lak. Imala je pet godina kada je ostala bez majke, a sa petnaest i bez oca. U Drugom svjetskom ratu prilikom bježanja iz Hrvatske za Bosnu, Stoja je ostala sam bez jednog sina. Drugi koji je bio sa svekrvom uspio je da se spase. Veći dio života provela je sama.

– Suprug mi je poginuo 1943. godine u Crnoj Gori kao pripadnik Sedme banijske brigade. Sve što smo imali, u ratu je izgorjelo. U Šapcu sam pronašla svoj mir i ovdje mi je najljepše – ističe naša najstarija sugrađanka.

Za zdrav žii dug život nema poseban recept, ali mladima je poručila da žive život pametno i da poštuju svoje roditelje.

Prihvati notifikacije