Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Proslavljeni košarkaški as Milan Gurović o trenerskoj budućnosti: ABA liga, zašto da ne?

Sport
Autor:

Foto D Bozic

Milan Gurović, legenda jugoslovenske košarke, koji je ušao u trenerske vode, u razgovoru za portal Srpskainfo potvrdio je da se u budućnosti vidi kao trener nekog od Abaligaških klubova.

– ABA liga, zašto da ne, to je kvalitetno takmičenje sa mnogo dobrih igrača, sa mnogo mladih igrača i za svakog trenera to je izazov. Što se tiče Igokee, moram reći da nisam imao zvanične kontakte sa čelnicima kluba, ali znam da se radi o izuzetno kvalitetnom i organizovan klubu – rekao je Gurović i dodao:

– Igokea i uprava Igokee rade izvanredan posao u posljednjih 15 godina, a kvalitet se konstantno podiže i izrasli su u stabilnog i respektabilnog abaligaša. Imaju sjajnu infrastrukturu, vrhunsku dvoranu i sve ono što im treba za kvalitetan rad. Pratio sam ih i pošle godine, znam da su sticajem nesretnih okolnosti izgubili titulu u BiH od  Zirnjskog ali svakom može da se dogodi kiks. Ono što mi se sviđa je da se generalno tim bazira na mladim igračima. Imaju spoj mladosti i iskustva, ekipu predvodi Vuk Radivojvić koji je izuzetno cijenjen igrač, tu su još Adamović, Zubčić, Sava Lešić… Dalibor Ilić je sigurno veliki potencijal i vidim da dobija veliku šansu – rekao je Gurović.

Proslavljeni AS ističe da je šansa Igokee upravo u igračkoj bazi koju ima u Republici Srpskoj.

– U cijelom prostoru Republike Srpske, počev od Trebinja od kojeg ja potičem, pa idući sjevernije ima mnogo talentovanih dječaka za sport, a po konstituciji posebno za košarku. Šansa Igokee jeste u tome da napravi jednu kvalitetnu selekciju i mislim da u budućnosti sa tih prostora može crpiti veliki broj kvalitetnih igrača – smatra Gurović.

ABA ima prohodnost ka NBA ligi

Gvoreći o ABA ligi Gurović je rekao da je to izuzetno kvalitetno takmičenje koje je ujedno odlično za afirmaciju igrača.

-Početak ove sezone pokazao je koliko je to kvalitetno takmičenje u kojem svako svakog može da pobijedi, međutim, mislim da se izdvaja nekoliko timova. Crvena Zvezda koja je dominantna, zatim Budućnost ali i Cedevita koja nije najbolje počela takmičenje. Međutim, dodatni kvalitet lige je u tome što dosta klubova može da se umješa u borbu za vrh, prije svih Mornar koji već drugu sezonu igra odlično, Igokea, Olimpija…. Ono što je takođe veoma dobro jeste što ova liga omogućuje da igrači direktno iz nje idu ne samo po cijeloj Evropi nego čak i u najkvalitetniju NBA ligu – rekao je Gurović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO