Svijet

PROSTAČKI VRIJEĐAO VUČIĆA Milanović nastavio sa pubertetskim prozivkama

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravio je danas u Varaždinu gdje je odgovarao na pitanja o brojnim temama, od puta u Njujork do komentarisanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

PROSTAČKI VRIJEĐAO VUČIĆA Milanović nastavio sa pubertetskim prozivkama
FOTO: BHRT - RADIOTELEVIZIJA BOSNE I HERCEGOVINE/YOUTUBE SCREENSHOT

Upitan za njegov zajednički boravak u Njujorku sa bivšom predsjednicom Kolindom Grabar -Kitarović, Milanović je to pitanje iskoristio kako bi odgovorio i na prozivke zbog izjave da je “predsjednik Hrvata u BiH”.

– Kolinda Grabar-Kitarović je bila predsjednica Hrvata u BiH. Ako želite protjerati Hrvatsku iz BiH, onda ćete uzimati ta temeljna ustavna prava i optuživati one koji se bore za temeljni red. Bi li se narod i njegovi predstavnici postavili tako da se ne dira u njihova prava? Ne bi, gledali bi prema Hrvatskoj. Šta više, Hrvati insistiraju na svom pravu, zaključio bih da žele ostati. Postulat Dejtona je da svaki narod bira svoje predstavnike, za ugradbene mjere nema mjesta. Neko je devedesetih bio ratni huškač, ali nisam rekao da je neko četnik. Komšić je predstavljao sebe u UN-u, znam ga dugo, opasan je i radi štetu BiH. Ako želiš dobro svojoj zemlji daj im, brate, da biraju svoje ljude. Istina uvijnek ne pobjeđuje, ali ima velike šanse – kazao je Milanović.

Komentarisao je i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pročitajte još

– Poruke koje Vučić šalje preko svog portparola, nekog ministra, sve što on govori su parole. Ja nemam svoje galamdžije. Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj, što bi bilo da sam najpametniji? Postoji kriptorhizam kod sisavaca, kada se muškarcima ne spusti skrotum, to se liječi, a postoji i kriptocelafus, to je skriveni mozak, to je neizlječivo – kazao je u svom stilu.

Pitali su ga što je Grabar-Kitarović radila sa njim u SAD.

– Nazvala me mjesec dana prije. Nju pitajte što je tamo radila, ali koliko znam imala je važnih sastanaka. Ona je bivša hrvatska predsjednica, što bi je trebali umlatiti? To je bila njezina želja i to je odrađeno na tehnički način da nije ni bila u delegaciji, bila je prijavljena drukčije – rekao je on, prenosi Jutarnji.

Prihvati notifikacije