Društvo

PROTIVGRADNA PREVENTIVA Ispaljeno 70 raketa sa 34 stanice

Protivgradna preventiva Republike Srpske danas je dejstvovala sa 34 protivgradne stanice prilikom čega je ispaljeno 70 protivgradnih raketa.

PROTIVGRADNA PREVENTIVA Ispaljeno 70 raketa sa 34 stanice
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Preventivno se djelovalo u poslijepodnevnim časovima na području nekoliko loklanih uprava u Srpskoj, saopšteno je iz tog preduzeća.

Dejstvovano je u Modriči sa jedne stanice jednom raketom, u Gradačcu je sa četiri stanice ispaljeno šest raketa, u Šamcu sa jedne stanice jedna raketa, u Donjem Žabaru sa jedne stanice takođe jedna raketa, u Pelagićevu sa tri stanice sedam raketa, u Brčko distriktu sa šest stanica 14 raketa, u Bijeljini sa 10 stanica 25 raketa, u Zvorniku sa šest stanica – sedam raketa raketa, u Ugljeviku sa jedne stanice, dvije rakete, a u Loparama sa jedne stanice dvije rakete.

– Danas smo na terenu imali jednu od rjeđih situacija, a to je generisanje nestabilnosti u istočnom strujanju. Najjači razvoji su bili u istočnom dijelu branjenog područja, dok je u zapadnom dijelu situacija bila vidno blaža. Osim jakih pljuskova sa grmljavinom i olujnog vjetra, pojava sugradice u pljusku je prijavljena na području lokalnih uprava Donji Žabar, Šamac, a pojava rijetkog grada u pljusku na području Bijeljine – navedeno je u saopštenju.

Današnje dejstvovanje je 23. po redu u sezoni, a do sada je je utrošeno ukupno 947 raketa.