Sport

PROVJERE U TURSKOJ Igokea juri formu

Pred košarkašima Igokee je turnir u Turskoj na kojem će Aleksandrovčani odigrati dva meča. 

PROVJERE U TURSKOJ Igokea juri formu
FOTO: KK IGOKEA/ N.VURUNA

Zdravstveno stanje u timu je dobro, a u Tursku nije otputovao samo Stefan Đorđević koji je pred put imao zdravstvenih problema, pa u klubu nisu htjeli da rizikuju. 

Trener Dragan Bajić kaže da će mečevi u Turskoj itekako dobro doći njegovom timu. 

– Gostovanje u Turskoj biće nam od velike koristi, očekuju nas dvije utakmice sa jako kvalitetnim protivnicima što je za nas najveća dobit. Očekujem da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo igre u oba smjera. Mi pokazujemo veliku energiju i požrtvovanost, što pokazuje mali broj primljenih poena u prethodnim utakmicama.  Prvi meč sa Bešiktašem će biti dobro mjerilo i pokazatelj našeg trenutnog stanja I forme – rekao je trener Igokee Dragan Bajić koji se osvrnuo i na turnir u Mađarskoj koji je tim iz Laktaša osvojio sa dvije pobjede. 

– Gledajući iz mog ugla, polovično sam zadovoljan. Ubjedljiv rezultat u prvoj utakmici nije mjerilo kvaliteta, ali ono što je evidentno je da smo odigrali odbranu na visokom nivou, sve ono što smo trenirali i radili na toj smo utakmici maksimalno ispoštovali, a napad je iz te čvrste odbrane dobro funkcionisao. Protiv FMP-a bila je čvrsta utakmica, na obje strane. FMP je igrao sa jako dobrom energijom i čvrstinom, ali smo i mi pokazali visok nivo odbrane. Ono sa čim nisam zadovoljan je napadački dio. Nadam se kroz još nekih desetak dana i kroz mečeve u Turskoj i to možemo popraviti – rekao je Bajić.

Iako je rezultat u drugom plan, svaka pobeda je bitna, ali još bitnije je da igrači usvoje taktičke zamisli.   

– Svaka pobjeda je dobra za atmosferu, mada nekada i poraz može biti od koristi kako bi se napravila dobra analiza. Nagrada dobrog rada je svaka pobjeda, ali ja ne težim toliko tome koliko se posvećujem nekim taktičkim stvarima. Ovo je jako kompleksan posao i treba nam mnogo vremena da bi se igrala dobra košarka i da bi se moje zamisli prenijele na parket. 

Igokea će danas igrati protiv Bešiktaša u 15 časova (u 16 po lokalnom), dok će se u drugom meču sastati domaćin Pinar Karsijaka i Bujukmeče.

Prihvati notifikacije