Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROVJERITE KOJI ZNAK VAMA ODGOVARA Ko je vaš najbolji prijatelj? Ovan nestrpljiv, Bik tvrdoglav

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Kada je u pitanju prijateljstvo, povezanost među određenim znakovima je očigledna. S druge strane, postoje i malo neobične kombinacije znakova koje takođe mogu ostvariti divno prijateljstvo iako su na prvi pogled različiti.

Provjerite koji znak je idealan prijatelj vašem znaku.

Ovan

Emotivni, razmišljaju van granica uobičajenog i vrlo su ambiciozni. Međutim, njihovu ambiciju često prati nestrpljivost zbog koje ipak znaju da reaguju naglo i nepromišljeno.

Najbolji prijatelj za Ovna je – Vaga. Iskrena i bez dlake na jeziku, Vaga će nepromišljenog Ovna smiriti nakon pretjerane reakcije i natjerati ga da situaciju sagleda iz realne perspektive.

Bik

Već i ptice na grani znaju da su Bikovi najpoznatiji po svojoj tvrdoglavosti. Iako su zbog te osobine takođe na glasu kao jedan od najupornijih i najvrijednijih znakova, tvrdoglavost zna da im stvori probleme u odnosu sa ljudima zato što teško prihvataju tuđe mišljenje.

Najbolji prijatelj za Bika je osoba rođena u znaku Ribe. Ribe su jedan od najmirnijih znakova. Odane su i nesebične prijateljice koje se neće upuštati u sukob sa ponekad iracionalnim Bikovima nego će ih prvo pustiti da se “ohlade”.

Blizanci

Dvije strane njihove ličnosti i te kako utiču na njihovo raspoloženje koje je često podložno naglim promjenama. Jedne sekunde ljuti i nagli, a druge potpuno mirni i osjećajni. Blizanci su jednostavno komplikovani.

Najbolji prijatelj za Blizance je – Vodolija. Ova dva znaka spajaju prepoznatljiva opuštenost i ležernost u odnosu sa ljudima. Međutim, kada Blizance “uhvati” jedna od njihovih promjena raspoloženja, treba im nezavisan i samostalan prijatelj poput Vodolije koji će im dati dovoljno prostora da riješe svoj problem bez prevelikog uplitanja u situaciju.

Rak

Nježni i osjećajni Rakovi bježe od centra pažnje i uglavnom su orijentisani na svoj dom, porodicu i malu grupu vjernih prijatelja. Vole svakodnevno da se malo osame i mogu da postanu razdražljivi ako ne nađu vremena za sebe.

Najbolji prijatelj za Rakove je – Strijelac. Kad se Rak zasiti samoće i napokon se zaželi ljudi, tu je njegov najdraži ekstroverta Strijelac, pun života i spreman da zabavi svog prijatelja introvertu. Baš poput Rakova, Strijelčevi su skloni introspekciji i filozofskim razgovorima što u svakom pravom Raku izaziva oduševljenje.

Lav

Zasigurno jedan od najdominantnijih znakova. Za razliku od povučenih Rakova, Lavovi se sjajno osjećaju u centru pažnje i vole da imaju moć u svojim rukama. Vrlo su harizmatični i obično su centar svake zabave što ih ponekad malo ponese.

Najbolji prijatelj za Lavove je – Jarac. Ko će drugi zanesenog Lava iz oblaka spustiti natrag na zemlju, nego onaj ko na njoj čvrsto stoji sa obje noge? Staloženost, ozbiljnost i odanost je ono što Lav i te kako cijeni kod Jarca, pa mu zbog tih osobina vjeruje i zbog toga mu spomenuto spuštanje na zemlju nikada neće zamjeriti.

Djevica

Organizovane, pedantne i praktične Djevice po prirodu su često rezervisane i pomalo stidljive. Svim aspektima života predana je 100 odsto. Lijepo, ali ponekad je takva predanost izmori.

Najbolji prijatelj za Djevice je – Ovan. Kad Djevica napokon odluči da se posveti sebi i zaželi se opuštanja, zarazna energija strastvenog, entuzijastičnog i živahnog avanturiste Ovna sigurno će je pokrenuti.

Vaga

Društvene, srdačne i ljubazne Vage jednostavno vole da uživaju u životu, a uz sebe žele da imaju ljude sa kojima dijele interese.

Najbolji prijatelj za Vage je – Lav. Znak koji voli uživanciju u istoj mjeri kao i Vaga definitivno je šarmantan Lav. Zabava je tamo gdje je on, što u potpunosti odgovara društvenoj Vagi uvijek spremnoj za dobar zalogaj, te čašicu razgovora i smijeha u društvu kralja zabave.

Škorpija

Nema tajanstvenijeg znaka od ovog. Direktna, prodorna, strastvena i neustrašiva Škorpija najčešće se ne okružuje jednako dominantnim ljudima jer im teško vjeruje.

Najbolji prijatelj za Škorpije je – Vodolija. Ono što Škorpija traži od prijatelja je odanost. Izdaju ne zaboravlja i ne oprašta, pa teško pušta ljude u svoj uski krug pravih prijatelja. Naoko otvorena, ali zapravo jednako rezervisana po tom pitanju je i Vodolija. Iako djeluje kao da ima puno prijatelja, rijetkima će dozvoliti da joj se u potpunosti približe. Kada ova dva znaka shvate da su jedno u drugom pronašli sve željene kvalitete, nastaje neraskidivo prijateljstvo.

Strijielac

Kada ih jednom postave, Strijelčevi su spremni da rade koliko god treba da bi postigli svoje ciljeve. Zato nemaju vremena za gubljenje na neozbiljne i nemarne ljude, te preferiraju one koji se fokusiraju na ciljeve sa istim intenzitetom.

Najbolji prijatelj za Strijelčeve je – Jarac. Ozbiljnijeg, temeljnijeg i predanijeg prijatelja od Jarca Strijelac će teško naći. Jarac cijeni red, rad i disciplinu i ne snalazi se najbolje među neozbiljnim ljudima.

Jarac

Kad bi se dijelio trofej za najorganizovaniji znak, “utakmica” između Djevice i Jarca definitivno bi bila neriješena. Jarac cijeni dobru organizaciju na svim nivoima, kao i stabilnost i sistematičnost.

Najbolji prijatelj za Jarčeve je – Strijelac. Strijelac je uvijek raspoložen za novu avanturu, a najbolji u planiranju avantura definitivno je Jarac. Spaja ih i ljubav prema dubokim razgovorima koje će Strijelac rado prekinuti dobrom šalom na svoj račun. Nikako na račun Jarca jer on takve šale pa i dobronamjerne kritike ne podnosi najbolje.

Vodolija

Rezervisane Vodolije ne traže previše pažnje od svojih prijatelja, samo odanost. U svemu više cijene kvalitet od kvantiteta, pa tako i u prijateljstvu.

Najbolji prijatelj za Vodoliju je – Bik. Baš kao i Vodolije, Bikovi znaju da za sreću nije potrebno veliko društvo. Umjesto toga oni teže malom krugu pravih prijatelja prema kojima će biti maksimalno odani, a isto očekuju i od njih. Tu potrebu Vodolija najbolje razumije.

Ribe

Sanjarke i romantičarke, Ribe žive sa glavom u oblacima i pravo prijateljstvo ostvariće sa nekim ko ih u potpunosti razumije.

Najbolji prijatelj za Ribe je – Rak. Osjećajni Rak idealan je prijatelj za ribu. Empatični Rak uvijek zna u kom trenutku Ribama treba topli zagrljaj i rame za plakanje, a kada im na lice treba vratiti osmijeh. Najveći emotivci među znakovima idealni su prijatelji.

(Blic Žena)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO