Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PROVOĐENJE MJERA U SARAJEVU Jusko: Neki se skupljaju u kafićima iza zatvorenih vrata

Regioni
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Policajci su najveća podrška zdravstvenom sistemu u Kantonu Sarajevo, rekao je ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko na današnjoj pres-konferenciji te uputio apel građanima da ostanu u kući i ne krše mjere zabrane kretanja.

– Imamo informacije da se određene osobe skupljaju iza zatvorenih vrata u nekim kafićima. Ja sam već kazao, ne znam da li građani žive u BiH ili u nekoj drugoj dimenziji. Imamo informacije da su dva policajca u Hrvatskoj zaražena. Ne želimo doći u tu situaciju, jer policajci su prva instanca pomoći pored zdravstvenih radnika – rekao je Jusko.

Stavljanje van stroja bilo kojeg od policajaca velika je šteta kako za Ministarstvo tako i za građane KS, prenosi Avaz.

– Imam veliku potrebu da neizmjerno zahvalim svim građanima Kantona Sarajevo koji su dobili instrukciju o samoizolaciji koju poštuju u punom kapacitetu, svim ostalim građanima koji nisu u samoizolaciji, a ponašaju se kao da su u samoizolaciji poštujući sve one naredbe koje su došle do njih – rekao je Jusko.

On je zahvalio i samohranim roditeljima koji sve ovo vrijeme drže djecu iza zatvorenih vrata poštujući instrukcije vezane uz izolaciju, penzionerima i njihovoj djeci te svim volonterima koji riskiraju svoje živote kako bi pomogli onima kojima treba.

– Ja vas molim da više nego ikad ostanemo zajedno. Nećemo na osnovu statistike 71 osobe koja je prekršila samoizolaciju i nekih 50 koji nisu poštovali policijski čas davati procjenu o cijelom kantonu koji broji pola miliona stanovnika. Ponosni smo na vas, ponosni smo što se držite jako u ovim vremenima i pomozite nam svima da zajedno izađemo kao pobjednici iz ove situacije – rekao je Jusko.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO