Svijet

PROŽIVJELA PAKAO Djevojčica (14) pronađena poslije skoro 2 godine, trudna i zavezana u ormaru

Djevojčica (14) iz SAD, čiji je nestanak prijavljen 2021. godine, ponovo je sa svojim ocem, nakon što ju je policija pronašla živu i trudnu - u garderoberu.

policija SAD
FOTO: FOX 5 WASHINGTON DC/YOUTUBE/SCREENSHOT

Javnost je obavijestila policiju da pretrese kuću u Port Hjuronu u Mičigenu.

Uprkos dojavi, potraga nije tekla lako. Stanari kuće su oštro negirali da su je vidjeli i dali policajcima lažne informacije, piše britanski Mirror.

Međutim, policija ju je pronašla zavezanu u ormaru u hodniku, samo nekoliko metara od mjesta gdje su dvojica muškaraca gledali televiziju tvrdeći da ne znaju gdje je.

Zamjenik šefa policije Robert Votson otkrio je da je djevojčica bila vrlo uznemirena.

– Plakala je i bila je prilično uplašena. Nije bila sigurna šta će joj se dogoditi – naveo je. On je za Detroit Fri Pres dodao da ih nisu pustili unutra.

– Nisu nam dozvolili da razgovaramo ni sa kim u kući, što je za nas bio loš znak. Gospođa je rekla “Vratite se sa nalogom za pretres”. Tako smo i uradili – kaže on.

Pročitajte još

Dodaje da je djevojčica odvedena u bolnicu na pregled, gdje je utvrđeno da je trudna.

Iz Službe za zaštitu djece izjavili se da je njenom ocu “veoma laknulo” što je tinejdžerka pronađena. I djevojčica je bila srećna što se ponovo našla sa ocem.

– Želim da budem sa svojim tatom. Želim da budem sa svojim tatom – neprestano je ponavljala.

Otac je proživljavao noćnu moru godinu i po dana. Sada je i njemu mnogo bolje.

– Kada možete da dovedete dijete kući u svoju porodicu, posebno kada ga nema već godinu i po dana, jednostavno nisam mogao da zamislim kroz šta to prolazi, zato mi je ova misija toliko važna – kazao je policajac.

Zvaničnici su rekli da su pokrenuli tužbu za otmicu protiv majke djevojčice, koja je imala starateljstvo nad tinejdžerkom.

Vlasti vjeruju da je majka pronašla tinejdžerku nakon što je nestala i počela da je podvodi. Stanari kuće bi takođe mogli biti optuženi, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije