Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRVA ATP TITULA ZA LAJOVIĆA Duci u finalu Umaga bolji od Mađara Balaša

Sport
Autor:

Foto: Maxim Shipenkov/EPA

Dušan Lajović, srpski teniser, osvojio je prvu ATP titulu. On je u finalu 30. izdanja turnira iz serije 250 pobijedio Mađara Atilu Balaša sa 2:0 (7:5, 7:5).

U prvom setu Balaš je prvi došao do brejka i to za vođstvo od 4:3, a potom je sigurnim servisom potvrdio brejk za 5:3.

Iako se u tom trenutku činilo da će ovaj set otići na stranu Mađara, Dušan se nije predavao. Uspio je da dobro odservira, a onda u trenucima kada je Balaš servirao za prvi set napravi brejk i izjednači na 5:5. Očigledna psihološka prednost otišla je na stranu Lajovića koji je sa dva gema došao do pobjede u prvom setu.

Drugi set Lajović je otvorio mnogo bolje, veoma brzo je poveo sa 4:1, ali uz samo jedan brejk prednosti koji je Balaš vratio u sedmom gemu. Vodio je u ovom setu srpski teniser sa 5:4, ali je Balaš iskoristio svoj servis gem za izjednačenje na 5:5.

Uslijedio je brz servis gem srpskog tenisera koji bez izgubljenog poena stiže do vođstva od 6:5. Drugi put u ovom setu Atila Balaš je servirao za ostanak u meču, a nakon sat i 51 minuta Lajović odličnim vinerom dolazi do prve meč lopte. Odmah ju je iskoristio za veliko slavlje i prvu ATP titulu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO