Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRVA FOTOGRAFIJA UBICE Upozoravao na sataniste, pa napravio MASAKR u Njemačkoj

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Bezbjednosne snage Njemačke utvrdile su da je Tobijas R. (43) počinitelj masakra u njemačkom gradu Hanau nekoliko dana prije zločina objavio snimak na Jutjubu, u kojem je na tečnom engleskom poslao “ličnu poruku svim Amerikancima”.

Isječak, koji je danas ujutro još bio vidljiv na mreži, snimljen je u privatnom stanu, i u njemu muškarac navodi da u “SAD postoje podzemni vojni objekti u kojima se djeca zlostavljaju i ubijaju, gdje se izvode obredi u počast satani” te da “američki građani moraju odmah da se probude i počnu da se bore protiv takvog stanja”.

Tobijas R. koji je osumnjičen za ubistvo devet osoba, najvjerovatnije je izvršio samoubistvo u svojoj kući. Pored njega je nađeno i tijelo njegove majke, kao i pismo u kojem se on ispovedio, piše Dejli mejl.

U videu se, međutim, nigdje ne daje naznaka o tome da će izvršiti napad na teritoriji Njemačke, piše Jutarnji list.

Istragu zločina su preuzele savezne vlasti budući da je ubistvo imalo ksenofobne motive, navodi Zidojče cajtung.

Devetoro ljudi ubijeno je u dva oružana napada na nargila barove u zapadnonemačkom gradu Hanauu u srijedu uveče, objavili su policija i mediji.

Vjeruje se da su u napadima najviše stradali Turci i Kurdi.

Po pisanju Bilda, napadač je prvo ispred nargila bara “Midnight” ubio troje i ranio jednu osobu. Potom se odvezao u četvrt “Kesselstadt”, tamo upali u drugi bar istog tipa “Arena” i ubio još petoro i ranio četvoro ljudi.

Hanau je grad sa oko 98 hiljada stanovnika, 25 kilometara istočno od Frankfurta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO