Kultura

PRVA PREMIJERA U 68. SEZONI Pozorište Prijedor odigralo predstavu "Sile u vazduhu"

Pozorište Prijedor odigralo je prvu premijeru u 68. sezoni, a riječ je o komediji Nebojše Romčevića "Sile u vazduhu", koju je režirao Slobodan Perišić.

PRVA PREMIJERA U 68. SEZONI Pozorište Prijedor odigralo predstavu "Sile u vazduhu"
FOTO: SRNA

Glumac Dean Batoz rekao je, nakon sinoćne premijere, da je Perišić poznat prijedorskoj publici po režiji predstave “Večera budala” prije šest godina i da je sada samo potvrdio da je dobar reditelj.

– To smo zaključili po reagovanju publike. Ljudi su stvarno uživali. Mnogi od njih su se prepoznali i to i jeste bio cilj, da ukažemo na neke greške u današnjem društvu i da se, kad izađu iz sale, zapitaju što se to dešava oko nas. Mislim da smo uspjeli – istakao je Batoz.

Glumac Željko Kasap rekao je da ovaj aplauz nakon premijere željno čekao šest mjeseci.

– Srce je puno, iako je sala bila gotovo prazna, jer je zbog epidemioloških mjera moglo biti samo sedamdesetak gledalaca. Čar igranja preživi u ljudima, to je nešto što se ne može riječima opisati, i volio bih da naši sugrađani dođu da pogledaju ovu predstavu – naglasio je Kasap.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Režiser Slobodan Perišić rekao je da ne gleda premijere i da je u kontaktu sa glumcima saznao kako je sve prošlo.

– Nakon šest-sedam nedjelja temeljnog i iscrpnog rada završili smo posao i predstava ostaje glumcima i pozorištu da živi svoj život – naveo je Perišić, dodajući da mu je ovo druga predstava koju je radio u Prijedoru.

U predstavi je korišćena muzika prijedorskih bendova “Dbau” i “Tatu” i hora Srpskog pjevačkog društva “Vila”, a za plakat je korištena slika muzičara i akademskog slikara iz Prijedora Dalibora Popovića Mikše kome je predstava posvećena. Mikša je umro 13. oktobra 2017. godine, a prijedorsko pozorište želi da mu se na ovaj način oduži za sav njegov doprinos umjetnosti.

Premijera je prvobitno bila planirana za kraj aprila, ali je odgođena zbog epidemije.

Prihvati notifikacije