Hronika

PRVE DAME SRPSKOG PODZEMLJA Ko su uhapšene žene klana Belivuk osumnjičene za pranje novca

Supruga Veljka Belivuka, Bojana Belivuk, potom njegova tašta Snežana Đorđević, te Tanja Miljković žena Marka Miljkovića i nevjenčana supruga Filipa Ivanovskog, Marija Milutinov, privedene su danas u svojim kućama po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK zbog pranja novca za njihovu kriminalnu grupu.

PRVE DAME SRPSKOG PODZEMLJA Ko su uhapšene žene klana Belivuk osumnjičene za pranje novca
FOTO: MILAN ILIC/RAS SRBIJA
Velja Nevolja

Nakon ovog hapšenja koje je odjeknulo kao bomba u javnosti, postavlja se pitanje ko su ove žene, prve dame najsurovijeg klana u Srbiji?

Bojani Belivuk ovo nije prvo privođenje. Njoj su lisice na ruke stavljene u februaru ove godine kada je uhapšen njen suprug Veljko, inače vođa najsvirepijeg klana u Srbiji, optuženog za pet ubistava, a protiv kog se vodi istraga za još pet likvidacija. Prva dama klana privedena je nakon što je policija u stanu Veljka Belivuka pronašla 60.000 evra. U tom trenutku je bila u drugom stanju, a nedavno se porodila, prenosi Blic.

Pročitajte još

Inače, ona je vlasnik jednog stana koji je nalazi na Zvezdari, a kako se navodi, ranije je bila prijavljena kao radnik u agenciji koja je iznajmljivala kola, a koja je u vlasništvu njenog supruga.

Veljko i ona su u braku 11 godina, tačnije, vjenčali su se 2010. godine i imaju troje djece, od kojih je ovo drugo, kako smo već naveli, Bojana rodila dok je on u pritvoru. Njeno djevojačko prezime bilo je Đorđević.

O Tanji Miljković (32) se zna mnogo manje nego o Bojani. Marko, drugi čovjek svirepog klana, i ona u braku su 6 godina, vjenčali su se 2015. godine i imaju dvoje djece.

Tanja Miljković dovođena je u vezu sa Lazarom Vukićevićem, muškarcem koji je završio u “klanici” u Ritopeku. Pričalo se da je Tanja nekada bila u vezi za Vukićevićem i da je jedan od razloga zbog kojih je on svirepo umučen, pa ubijen upravo to.

Marija Milutinov (28) je nevjenčana supruga Filipa Ivanovskog File sa kojim ima dvoje djece. Drugo dijete je dobila ljetos, kao i Bojana, dok je Filip bio u pritvoru.

Radila je u Javnom komunalnom preduzeću u Pančevu. O njoj javnosti ništa više od toga za sad nije poznato.

Sve ove žene uhapšene su danas zbog sumnje da su godinama prale novac za pripadnike klana Belivuk-Miljković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije