Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PRVI “HERCEG FEST” Hercegovački specijaliteti na trebinjskom korzou (FOTO)

Regioni
Autor:

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

U centru Trebinja, ispod trebinjskih platana, danas je počeo Prvi festival hercegovačkih proizvoda „Herceg Fest 2019“ na kome se predstavilo dvadesetak izlagača iz istočne Hercegovine, koji se bave proizvodnjom autentičnih proizvoda ovog kraja.

Trebinjci i turisti uživali su u hercegovačkim vinima, siru, pršutu i drugim specijalitetima, delicijama, a predstavljena su i ručni radovi, prirodna kozmetika, kao i proizvodi od bijelog luka iz Ljubinja.

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Jedna poznata trebinjska vinarija na kratko je okupila poziciju i opoziciju u RS, gdje su nazdravili i generalni sekretar SNSD Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predstavnici trebinjske vlasti i narodni poslanik iz PDP Ljubiša Krunić. Ovaj štand na proputovanju kroz Trebinje posjetila je i poslanica PDP Jelena Trivić.

Posjetice je privukao i štand porodice Ćuk iz Veličana u Popovom polju, koji već dvije decenije proizvode poznatu travaricu – babinu rakiju.

U okviru  “Herceg Festa” predstavljen je i projekat valorizacije istorijskog i kulturnog znamenja „Legende o tvrđavama“, koji Turistička organizacija Trebinje provodi u saradnji sa organizcijama u Crnoj Gori.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da ovim festivalom simbolično, počinje ovogodišnja turistička sezona, koja je svake godine sve bogatija.

U kulturno-zabavnom programu posjetioce zabavljaju trebinjski bendovi.

Organizator prvoj festa hercegovačkih proizvoda su grad Trebinje, trebinjska Turistička organizcija i Agrarni fond.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO