Sport

PRVI KIKS ZVEZDE Javor osvojio bod na Marakani

Javor je uspio da odoli Crvenoj zvezdi na Marakani u 12. kolu Superlige Srbije i to nakon što je ove sezone svaka ekipa iz prestonice bila ispraćena sa barem tri pogotka u mreži. Meč je završen bez pogodaka 0:0.

PRVI KIKS ZVEZDE Javor osvojio bod na Marakani
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RAS

Meč između dva evropska izazova pokazao je da crveno-bijeli mogu da budu i te kako ranjivi, a upravo je Javor prošle sezone bio jedna od rijetkih ekipa koja je uspjela da otkine poneki bod Zvezdi jer je u Ivanjici bilo 1:1.

Ozbiljno je promješao karte Dejan Stanković za duel sa Javorom, pa je čak pet igrača mlađih od 21 godine zauzelo mjesto u startnoj postavi.

Ovo je učinilo da ekipa izgleda pomalo izgubljeno na terenu i da ne uspijeva da napravi razliku, štaviše malo je nedostajalo da budu u podređenom položaju.

Javor je imao nekoliko šansi preko Maričića, Andreja Ilića, ali je zlatna bila ona u kojoj se našao Vanja Zvekanov. Sjajno je tukao glavom sa peterca, a lopta je otišla manje od metra preko prečke Zorana Popovića.

Mirko Ivanić je u 65. minuta koliko je bio na terenu (zamijenio ga ) stigao da promaši penal koji je u drugom poluvremenu izborio Aleksandar Katai i možda još bolju priliku sa pet metara od gola rivala. Upravo je Đorđe Lazović pokupio lovorike u tim momentima jer je oba puta pročitao šta će Ivanić uraditi.