Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Prvi singl banjalučke kantautorke Maje Manojlović: Muzika je idealan medij za prenos moje poruke

Kultura
Autor:

Foto: Promo

U Kamenoj kući Tvrđave Kastel premijerno je predstavljen spot za prvi singl „Ostani još“ banjalučke kantautorke Maje Manojlović .

Kako autorka pjesme kaže, sama pjesma i spot nastajali su u trenucima inspiracije, ali za realizaciju gotovo svake ideje potrebno je da se poslože svi faktori, naravno i oni finansijski, kako bi se sve sklopilo u jednu kvalitetnu cjelinu. Za nastajanje i snimanje singla i spota bilo je potrebno skoro dvije godine i mnogo truda, vremena i ljubavi.

Foto: Promo

Autoka muzike je Maja Manojlović, a tekst je pisala u saradnji sa Đorđem Miljenovićem (Sky Wikkluh). Aranžman je radio Darko Dimitrov, producent i aranžer iz Skoplja, koji je pjesmi, kako Maja kaže, dao potpuno svjetski zvuk. Video produkciju potpisuje „Kaktus media“ iz Beograda i reditelj i scenarista Lazar Bogdanović.

– Još uvijek sabiram utiske sa sinoćnje promocije mog singla „Ostani još“. Zaista je bilo posebno veče u krugu mojih prijatelja i saradnika sa kojima sam podijelila radost zbog, kako ja to kažem, mog novog početka. Reakcije na spot i pjesmu su prevazišle moja očekivanja i mogu reći da sam presrećna zbog toga. Zadala sam sebi težak zadatak sa prvom pjesmom, jer sljedeća koju budem radila ne smije kvalitetom i vajbom biti ništa manje odlična kao „Ostani još“ – rekla je Maja Manojlović.

Foto: Promo

Pjesmu je opisala kao vrlo emotivnu, senzualnu, mističnu, melanholičnu, ali opet smjelu.

– U godinama sam kada žena dostiže svoj emotivni, senzualni i samosvjesni zenit i ja tako vidim i sve ono u šta se ulažem. Pjesme su lične, ali ono što je interesantno nisu dio prošlosti, već budućnosti – rekla je ona.

Kako i sama kaže, pjeva o onome što tek treba da se desi, zapravo to i priziva.

Foto: Promo

– Možda zbog manjka hrabrosti, muzika je idealan medij da moja poruka bude prenesena, onome kome treba. U nekoj od ranijih intervjua sam spomenula da sam vrlo sebična, kada je moja muzika u pitanju. Nastaje kao moja lična potreba, pjevam o onome što me inspirisalo i pravim je (muziku) sebi i za sebe, jer je to trenutak mog emotivnog i duhovnog pražnjenja. Kasnije muzika dobija i svoju svrhu, a to je želja da se to nešto meni bitno podijeli sa drugima, momenat kad treba da je pustim da izađe iz moja četiri zida, pa onda iz toga nastaju konekcije i drugi se vežu za pjesmu i prepoznaju sebe u tome – dodala je.

Značajna podrška

Maja Manojlović: Veliku zahvalnost dugujem direktoru, Bojanu Vujiću, koji je od početka stao uz mene i moju ideju. Nadam se da ćemo se na ovaj način, zajedničkim snagama, upisati na listu onih pozitivnih primjera iz našeg grada i na taj način služiti mu kao svojevrsna promocija. Takođe, hvala kompaniji m:tel  i direktoru, Marku Lopičiću na nesebičnoj podršci.

Majinu ideju podržale su kompanije „Prointer“ i m:tel.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO