Hronika

PRVO BJEŽAO, PA PONUDIO 50 MARAKA Vozač iz Šipova uhapšen zbog nuđenja MITA POLICIJI

Muškarac iz Šipova čiji su inicijali Z.G. uhapšen je jer je policajcu ponudio 50 KM, nakon što ga je policija sustigla na putu pošto je odbio da zaustavi automobil.

PRVO BJEŽAO, PA PONUDIO 50 MARAKA Vozač iz Šipova uhapšen zbog nuđenja MITA POLICIJI
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad saopšteno je da su policijski službenici juče oko 17.00 časova u mjestu Čifluk, u opštini Šipovo, pokušali da zaustave automobil “audi” kojim je upravljao Z.G, koji se oglušio na zakonito izdato naređenje da zaustavi vozilo, te nastavilo da se ubrzano kreće dalje.

Policajci su vozilo sustigli i zaustavili, a vozač je odbio da im da na uvid vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji jer je, kako je naveo, u toku dana konzumirao alkohol, te potom policijskom službeniku ponudio novčanicu od 50 KM s ciljem izbjegavanja odgovornosti za počinjeni prekršaj.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici upoznali Z.G. da nuđenje novca predstavlja krivično djelo, te izvršili alko-testiranje, prilikom čega je utvrđeno prisustvo 1,07 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još

– Sve vrijeme dok su policijski službenici obavljali policijske poslove, Z.G. ih je verbalno vrijeđao, upućujući im pogrdne riječi – navodi se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad navode da je u toku kriminalistička obrada lica Z.G, nakon čega će u redovnoj proceduri nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu davanje mita.

Osumnjičenom su uručeni i prekršajni nalozi za počinjene prekršaje ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Prihvati notifikacije