Politika

"PRVO DA NAUČI NADLEŽNOSTI" Majkićeva oštro o pozivu potpredsjednika SDP

Delegat SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić poručila potpredsjedniku SDP Vojinu Mijatoviću da prvo nauči šta je čija nadležnost prije nego počne pričati o politici.

"PRVO DA NAUČI NADLEŽNOSTI" Majkićeva oštro o pozivu potpredsjednika SDP
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Majkićeva je ovo izjavila reagujući na Mijatovićev prekjučerašnji poziv ministarki spoljnih poslova Biseri Turković da pokrene proceduru smjene ambasadora Marka Milisava.

Mijatović je, osim Turkovićeve, pozvao i javnost da potpiše peticiju za smjenu ambasadora Milisava, “zbog odbijanja da spusti zastavu na pola koplja na dan obilježavanja zločina u Srebrenici”.

– Ambasador BiH u Kanadi nastavlja brukati i ponižavati državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane. Pozivam Biseru Turković, da odmah bez odlaganja pokrene procesuru opoziva ovog Dodikovog pajaca! Bosnu i Hercegovinu moraju predstavljati časni ljudi, a ne stranački poslušnici! – napisao je Mijatović.

Majkićeva mu odgovara da je očito nešto pobrkao jer predstavnike diplomatsko-konzularne mreže BiH iz reda tri naroda imenuju članovi Predsjedništva BiH.

– Dakle, ne može Mijatović tražiti od Turkovićeve da smijeni nekoga koga je predložio srpski član Predsjedništva. Isto kao što se srpski političari ne miješaju u imenovanje hrvatskih ili bošnjačkih diplomatskih predstavnika – ističe Majkićeva.

Dodaje da Mijatović očito još trebao naučiti ko je zašta zadužen i šta je čija nadležnost u BiH.