Hronika

PUCAO POLICAJCU U POTILJAK Pokušao da pobjegne pješke preko granice

U Igalu je juče oko 14 sati došlo do pucnjave u kojoj je prilikom privođenja tri osobe ubijen policajac Milutin Leković (41).

PUCAO POLICAJCU U POTILJAK Pokušao da pobjegne pješke preko granice
FOTO: FACEBOOK

Teško povrijeđeni Leković je prvo transportovan u Bolnicu u Meljine, a potom u risansku Bolnicu, gdje je operisan. Međutim, njegove povrede bile su izuzetno teške i on je sinoć oko 20 časova preminuo.

Nemila scena dogodila se oko 14 sati kada je policajac Leković priveo tri osobe koje kod sebe nisu imale dokumenta. Međutim, jedan od privedenih muškaraca je sa zadnjeg sjedišta automobila pucao Lekoviću u potiljak i teško ga ranio.

Zatim su osumnjičeni nakon pucnjave pobjegli, pokušavajući da pješke pređu granicu sa Hrvatskom. Odmah je raspisana potraga sa njima, a dobrim dijelom zahvaljujući informacijama koje su građani dojavljivali policiji, trojka je uhapšena oko 17 sati u Sutorini.

Prema nezvaničnim saznanjima CdM, prilikom hapšenja osumnjičeni su se opet sukobili sa policijom, kada je jedan od njih zapucao na policajce.

Jedan od osumnjičenih napadača, muškarac star oko 45 godina, prilikom hapšenja potegao je pištolj na policajce izgovarajući pretnje. Tada je došlo do razmene vatre u kojoj je policija jednog napadača pogodila hicem iz vatrenog oružja i onesposobila ga, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani – saopšteno je juče crnogorskim medijima iz Uprave policije.

Prema saznanjima Dana, policija provjerava da li osumnjičeni imaju veze sa narko-bandama iz okruženja, ili su samo imali namjeru da ilegalno pređu preko crnogorske granice. Kako saznaju tamošnji mediji, riječ je o osobama sa Kosova.