Hronika

“PUKLO JE KAO BOMBA” Nakon sudara "mercedes" oborio SEMAFOR NA PJEŠAČKI PRELAZ

Samo pukom srećom nije poginuo u sudaru "opela" i "mercedesa" na raskrsnici Ulice vojvode Tankosića i Bulevar Nemanjića u Nišu danas oko 13.45 časova, budući da je "mercedes" nakon udesa završio na trotoaru gdje je oborio cijeli stub semafora.

“PUKLO JE KAO BOMBA” Nakon sudara "mercedes" oborio SEMAFOR NA PJEŠAČKI PRELAZ
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Prema izjavama očevidaca, “mercedes” koji je dolazio iz pravca Bulevara Nemanjića pravio je polukružno okretanje na raskrsnici sa Ulicom Vojvode Tankosića kada je došlo do sudara sa “opelom”, koji je išao pravo iz pravca Ulice 7. juli ka Bulevaru. “Opel” je udario “mercedes” u zadnji dio i odbacio ga na semafor ispred pješačkog prelaza gdje srećom nije bilo pješaka, prenose Blic.

Od siline udarca, stub semafora se savio skoro do zemlje, a gornji dio na kojem su svjetla je otpao.

Ljekari hitne pomoći su pregledali vozača “mercedesa” koji se žalio na bol u krstima, ali kako se čini on nije ozbiljnije povrijeđen jer je ostao na licu mjesta gdje traje uviđaj.

– Puklo je kao bomba, pravo je čudo da niko nije povrijeđen od pješaka jer tim prelazom svakodnevno prolazi veliki broj ljudi. Ma istoj raskrsnici prije desetak dana desila su se dva udesa – kaže jedan od stanara okolnih zgrada.

Policija obavlja uviđaj i utvrđuje uzroke ove saobraćajne nesreće.