Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PUNE RUKE POSLA Vatrogasci intervenisali 34 puta zbog obilnih padavina

Banjaluka
Autor:

Foto: Vatrogasna brigada BL/Facebook

Banjalučki vatrogasci su, tokom obilnih padavina koje su zadesile Banjaluku početkom ove sedmice, uložili značajne napore i sva raspoloživa sredstva kako bi bili na raspolaganju građanima, poručili su iz Gradske uprave.

-Od 13. maja imali smo 42 intervencije, od kojih su se 34 odnosile na otklanjanje posljedica obilnih padavina – rekao je komandant Vatrogasne brigade Miroslav Malinić.

On je naglasio da je još prošlog petka, poslije sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, vatrogasna brigada Banjaluka stavila sve svoje resurse u službu sistema zaštite i spasavanja.

Foto: Vatrogasna brigada BL/ Facebook

-Pripravnost jedinice je podignuta, a svi pripadnici jedinice zajedno sa Civilnom zaštitom grada bili su angažovani na pripremi određenih rezervi vreća sa pijeskom za gradnju zečjih nasipa. Danonoćno su punjenje vreće u vatrogasnoj četi Lazarevo – rekao je Malinić i dodao da su u ponedjeljak imali prve intervencije izazvane ekstremnim padavinama, što od oborinskih voda što od povećanog vodostaja rijeka i pojave bujica.

Poslije proglašenja vanrednog stanja u ponedjeljak uveče u određenom broju mjesnih zajednica, Vatrogasna brigada Banjaluka je izvršila mobilizaciju slobodnih pripadnika i povećanje broja operativaca za dva puta i alarmiranje DVD Vrbanja za teritoriju koju pokrivaju.

– Tu noć podignuta je i jedinica Ronilačkog kluba „Delfin“, čijih je 15 pripadnika sa dva čamca, izmješteno na parking kod Perduvovog groblja odakle je u veoma kratkom vremenu mogla biti upućena u pomoć kod evakuacije eventualno ugroženog stanovništva. Srećom, prijetnje po stanovništvo nije bilo tako da je ova jedinica povučena već sutradan ujutro – naglasio je Malinić.

Po ukidanju vanrednog stanja u utorak uveče, Vatrogasna brigada je vraćena u normalni režim dežurstva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO