Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PUNE RUKE POSLA ZA LJEKARE Zbog požara u prihvatnom centru u bolnicu primljeno 19 migranata

Društvo
Autor:

Foto: Klix.ba/Youtube screenshot

Devetnaest migranata je primljeno u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću zbog povreda koje su zadobili tokom požara koji je rano jutros izbio u prihvatnom centru u Velikoj Kladuši.

U bihaćku bolnicu je do 10 sati stiglo 19 migranata sa težim ili lakšim tjelesnim povredama.

– Pola ih je ostalo na daljnjoj hospitalizaciji, a među njima je i jedna osoba koja je zadobila teške tjelesne povrede – kazao je za Klix dežurni ljekar.

Migranti su povrede zadobili najvećim dijelom zbog skakanja sa prozora u trenutku kada su bježali od vatrene stihije koja se širila prostorijama Mirala, koji služi kao privremeni dom za stotine osoba.

– Najviše ih je stiglo sa frakturom stopala ili potkloljenice, a uz to imamo povrede od opekotina ili frakture drugih dijelova tijela – dodali su iz bihaćke bolnice.

Tokom požara je povrijeđeno ukupno 30 osoba. Jedanaest, koji nisu upućeni za Bihać, medicinska pomoć je pružena u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši.

Vatrogasci su i dalje na terenu i rade na lokalizovanju požara, nakon čega će se ući dublje u prostorije objekta kada će početi i policijski uviđaj pod nadzorom tužioca.

Informacija o eventualnim žrtvama za sada nema.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO