Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PUNE RUKE POSLA ZA POLICIJU Dva pokušaja ubistva u Sarajevu, među uhapšenim i maloljetna osoba

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Sarajevskoj policiji jučer su prijavljena dva pokušaja ubistva.

Četvrta policijska uprava u Sarajevu juče u 19.7 obaviještena je da je u stanu u ulici Žrtava fašizma, opština Novi Grad Sarajevo, došlo do pucnjave. Tom prilikom je povrijeđen 19-godišnji T.H. iz Sarajeva.

Povrijeđenom je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Hitne pomoći Kantona Sarajevo, a potom u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške povrede, te je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljnjem liječenju.

Uviđaj su obavili tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su danas u 12.15 pronašli i uhapsili 21-godišnjeg B.H. i maloljetnu osobu (17), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Nakon ovog događaja sarajevski policajci u 20.30 uhapsili su 30-godišnjeg A.D. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. On je juče u 16.20, u stanu u ulici Aleja lipa, opština Novo Sarajevo, oštrim predmetom nanio povrede 32-godišnjem A.L.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede, a na Klinici za abdominalnu hirurgiju zadržan je na daljnjem liječenju.

O slučaju je obaviješten kantonalni tužilac. Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP Kantona Sarajevo, piše Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO