Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PUNO POSLA ZA “GRAĐANSKU PATROLU” Registrovano 8.000 prijava građana

Banjaluka
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Mobilnu aplikaciju „Građanska patrola“, namijenjenu za prijavu komunalnih problema, od njenog pokretanja u aprilu prošle godine do danas preuzelo je 4.880 građana, podaci su softverske kompanije DVC solutions, koja je Gradu donirala ovu aplikaciju.

U tom periodu, zabilježeno je 8.000 prijava građana, i to uglavnom onih koji se odnose na razne komunalne probleme.

Prema objedinjenim podacima gradskih službi, građani su u najvećoj mjeri prijavljivali nepropisno odlaganje otpada, nepropisno parkiranje, oštećenja na putevima i na komunalnoj opremi, neispravnu javnu rasvjetu, te ukazivali na oštećenja ili potrebu za uređenjem javnog zelenila.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Sve nadležne gradske službe trude se da u što kraćem roku reaguju po prijavama upućenim putem ove aplikacije – rekli su u Gradskoj upravi.

Naglasili su da se tokom protekle sedmice, najveći broj prijava odnosio se na oštećenja komunalne opreme, poput sprava na dječijim igralištima.

– Prijavljena je i pokvarena javna rasvjeta u ulicama Put srpskih branilaca, Sime Miljuša, Krfskoj, Ravnogorskoj i Nenada Kostića – naveli su u Gradskoj upravi.

Aplikacija „Građanska patrola“ omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake. Korisnici „Građanske patrole“, aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju svoje lične podatke kroz aplikaciju. Sve proslijeđene prijave su anonimne. Preuzimanje aplikacija je besplatno.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO