Banjaluka

PUNO POSLA ZA "GRAĐANSKU PATROLU" Registrovano 8.000 prijava građana

Mobilnu aplikaciju „Građanska patrola“, namijenjenu za prijavu komunalnih problema, od njenog pokretanja u aprilu prošle godine do danas preuzelo je 4.880 građana, podaci su softverske kompanije DVC solutions, koja je Gradu donirala ovu aplikaciju.

PUNO POSLA ZA "GRAĐANSKU PATROLU" Registrovano 8.000 prijava građana
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

U tom periodu, zabilježeno je 8.000 prijava građana, i to uglavnom onih koji se odnose na razne komunalne probleme.

Prema objedinjenim podacima gradskih službi, građani su u najvećoj mjeri prijavljivali nepropisno odlaganje otpada, nepropisno parkiranje, oštećenja na putevima i na komunalnoj opremi, neispravnu javnu rasvjetu, te ukazivali na oštećenja ili potrebu za uređenjem javnog zelenila.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Sve nadležne gradske službe trude se da u što kraćem roku reaguju po prijavama upućenim putem ove aplikacije – rekli su u Gradskoj upravi.

Naglasili su da se tokom protekle sedmice, najveći broj prijava odnosio se na oštećenja komunalne opreme, poput sprava na dječijim igralištima.

– Prijavljena je i pokvarena javna rasvjeta u ulicama Put srpskih branilaca, Sime Miljuša, Krfskoj, Ravnogorskoj i Nenada Kostića – naveli su u Gradskoj upravi.

Aplikacija „Građanska patrola“ omogućava da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu i bilo kada, fotografišu određeni problem na koji naiđu i da o tome, obavijeste nadležnu gradsku službu, koja će dalje preduzimati potrebne korake. Korisnici „Građanske patrole“, aplikaciju koriste bez registracije i ne prosljeđuju svoje lične podatke kroz aplikaciju. Sve proslijeđene prijave su anonimne. Preuzimanje aplikacija je besplatno.