Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PUNOGLAVCI U PODZEMNOM PROLAZU Pješači ispod banjalučkog tranzita PRESKAČU BARU (VIDEO)

Banjaluka
Autor:

Foto: Mirna Savić-Banjac/Facebook screenshot

Građani koji radi svoje bezbjednosti koriste podzemni prolaz ispod novog kružnog toka na Istočnom tranzitu, da bi stigli na drugu stranu ulice moraju pregaziti pravu baru, u kojoj su se po svemu sudeći, izrodili punoglavci.

Video snimke podzemnog prolaza koje je na svom Fejsbuk profilu objavila odbornica Mirna Savić-Banjac, zgrozile su javnost. Na snimcima se vide vodene životinje koje plivaju u lokvi, kao i građani koji gaze i preskaču vodu duž cijelog pothodnika. Dovitljivi prolaznici su čak postavili i nekoliko drvenih letvi po kojima hodaju kako ne bi pokvasili obuću.

Prijatelj mi poslao video. Da li bismo ovakve radove dozvolili u svojoj kući? Renoviram kupatilo, nema veze što si malo sfušerio, ćao!

Gepostet von Mirna Savić-Banjac am Dienstag, 16. Juli 2019

Mirna Savić-Banjac poručila je da su za ovakvu situaciju odgovorne sve nadležne gradske i republičke institucije, izvođač, ali i sami građani koji to dozvoljavaju.

– Prolaz je, kako se navodilo prilikom presijecanja još jedne vrpce, napravljen zbog bezbjednosti građana, a video govori sve – rekla je ona.

Ovaj kružni tok kod tržnog centra “Delta” otvoren je prije tri mjeseca, međutim podzemni prolaz još nije završen do kraja. Nakon objavljivanja ovih video-snimaka duhoviti Banjalučani su se našalili da je ovo “Divan razvoj močvarnog sistema u urbanim sredinama”, te da se sve jednostavnije može prozvati “Trgokvarijum” ili “Planetarijum”.

Mnogo je i građana koji zbog svega izbjegavaju ovaj prolaz, pa čak i sa djecom radije pretrčavaju tranzit.

Iz preduzeća “Niskogradnja”, koje je izvođač radova, nedavno su za Srpskainfo rekli da se pothodnici mogu koristiti, osvijetljeni su, ograđeni, te da je potrebno još ugraditi pokretne trake koje bi iz Kine trebale stići za oko mjesec dana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO