Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Pupovac: Pozivam Hrvatsku da budu sankcionisani ustaški znakovi i poruke

Svijet
Autor:

Foto: Youtube/IvanPernarTV/screenshot

Lider Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac poziva da se u Hrvatskoj “uklone ušata slova `U` sa fasada i saobraćajnica i da budu sakcionisani ustaški znakovi i poruke”.

On je na konferenciji za novinare u Zagrebu zatražio da prestane revizija prošlosti, “koja ide dotle da se pripadnicima kvislinških režima odaju državne i vjerske počasti”.

Pupovac je naglasio da je mnogima zasmetao njegov strah zbog povećanog nasilja i mržnje prema Srbima.

– Pozivam ih da sklonimo uniforme s ustaškim pozdravom, te poruke poput “Ubij Srbina”. Ja sam u ovoj zemlji, kao i stranka i zajednica kojoj pripadam, u tri decenije bio prozvan različitim imenima…Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam ili tvrde da jesam nikad neću tražiti izvinjenje – ističe Pupovac.

On je napomenuo da se to odnosi i na one koji ga svrstavaju u kategoriju zločinaca i ubica, što nije.

Lider SDSS poručuje da neće tražiti izvinjenje ni od onih koji ga svrstavaju u tajne saradnike srpskih službi u Beogradu, “stavljajući ga u rizike koji su veći od narušavanja ugleda u javnosti”, prenose hrvatski mediji.

– Pitanja koja smo otvorili nisu laka za Hrvatsku – zaključio je Pupovac.

On nije odgovorio na pitanje da li SDSS napušta vladajuću koaliciju, ali je napomenuo da je “spreman da sarađuje sa najširim spektrom političkih i nepolitičkih aktera da od Hrvatske stvore zemlju mira”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO